Γρήγορη αναζήτηση

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Μαζικά και μαχητικά τιμήθηκε η εξέγερση του Πολυτεχνείου στο Βόλο.

 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 20022 

ΜΑΖΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ!

 Βόλος-Πολυτεχνείο-2β

 Πάνω από χίλιοι Βολιώτες συγκεντρώθηκαν στο χώρο του Πανεπιστημίου στη πόλη του Βόλου για να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στη συγκέντρωση που καλούσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς πήραν μέρος πολλοί νεολαίοι αλλά και εργαζόμενοι της πόλης. Επίσης για πρώτη φορά πήρε μέρος στον ίδιο χώρο και το ΠΑΜΕ που επεδίωξε μάλιστα να οικειοποιήθει τη συγκέντρωση με τις γνωστές του μεθοδεύσεις.

Αφού έγιναν ομιλίες αποκλειστικά μόνο από τα στελέχη του ΠΑΜΕ ξεκίνησε η πορεία ή οποία όμως διασπάστηκε σε δύο κατευθύνσεις. Το ΠΑΜΕ αποφάσισε να πορευθεί προς το στρατόπεδο Γεωργούλα που βρίσκεται κάτω απ' τον έλεγχο των αμερικάνων. Ταυτόχρονα σχημάτισε τα γνωστά κορδόνια έτσι ώστε να μην επιτρέψει στις υπόλοιπες δυνάμεις να κινηθούν από κοινού προς το στρατόπεδο.

Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι υπόλοιπες δυνάμεις που αποτέλεσαν και τη συντριπτική πλειοψηφία της συγκέντρωσης σχημάτισαν ξεχωριστή πορεία διαδηλώνοντας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Βόλου.  

Οι δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ συγκρότησαν ένα μαζικό και μαχητικό μπλοκ και πήραν μέρος στη πορεία με το πανό τις κομματικές σημαίες και την προκήρυξη της κομματικής οργάνωσης.

Η πορεία του Πολυτεχνείου με τη μαζική συμμετοχή και την αγωνιστικότητα της ήταν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τη συνέχιση των αγώνων και ήταν η συνέχεια της επίσης ικανοποιητικής κινητοποίησης στην απεργία της 9ης Νοέμβρη.