Γρήγορη αναζήτηση

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

17 Νοέμβρη 2022: Κάλεσμα στη συγκέντρωση και διαδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

 Η Κ.Ο. ΒΟΛΟΥ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ

 ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΥΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ 1973

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/11 ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΘΟΛΟΣ)

Δημοσιεύουμε την προκήρυξη της κ.ο. Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ για το  Πολυτεχνείο.

Με αγώνες τιμάμε την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου.

              Δημοκράτες , αριστεροί αγωνιστές νέοι και νέες.

Κοντεύει σχεδόν μισός αιώνας απ’ τις μέρες εκείνες που η νεολαία μας στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα και όχι μόνο έβαλαν μπροστά στις δυνάμεις καταστολής και τανκς τα κορμιά τους, ενάντια στο λαομίσητο αμερικανόδουλο καθεστώς της φασιστικής διχτατορίας της χούντας των συνταγματαρχών. Όλα αυτά τα χρόνια ο λαός μας κάθε χρόνο τιμά την εξέγερση αυτή διαδηλώνοντας σε όλη τη χώρα με μαχητικό τρόπο, διεκδικώντας την ικανοποίηση των ανεκπλήρωτων αιτημάτων της εξέγερσης, τα αιτήματα για δημοκρατία λευτεριά εθνική ανεξαρτησία.

Μετά από σχεδόν μισό αιώνα ο λαός μας αλλά και οι λαοί όλου του κόσμου βρίσκονται μπροστά σε νέους κινδύνους. Ο πόλεμος στην Ουκρανία που ξεκίνησε μετά την βάρβαρη ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας σε μια κυρίαρχη χώρα, έχει γενικευθεί. Η σύγκρουση ανάμεσα στη λεγόμενη δυτική συμμαχία των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- Ε.Ε. και τη Ρωσία μοιάζει σαν ένα ακήρυκτο γενικευμένο πόλεμο και ο μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προετοιμάζονται.

Η χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και με τη συναίνεση και άλλων δυνάμεων (ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ), έχει γίνει ένα πιστό σκυλάκι των αμερικάνων. Έχει μετατρέψει όλη τη χώρα σε μια τεράστια βάση για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων. Ταυτόχρονα ο λαός μας μετά από πάνω από δέκα χρόνια μνημονίων, μετά από σχεδόν τρία χρόνια πανδημίας βρίσκεται αντιμέτωπος με ακόμα σκληρή οικονομική κρίση που τον έχει οδηγήσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η συνεχής αύξηση των τιμών στα καύσιμ,α την ηλεκτρική ενέργεια και τα τρόφιμα μας έχει ισοπεδώσει. Η άνοδος του πληθωρισμού έχει βουλιάξει τους μισθούς και τις συντάξεις. Η ανεργία και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τους εργαζόμενους και πρώτα απ’ όλα τη νέα γενιά. Η διάλυση της Δημόσιας Υγείας, η διάλυση της Δημόσιας Παιδείας είναι η εφιαλτική εικόνα της καθημερινότητας.

Η κυβέρνηση λέει ότι δεν φταίει για τίποτε. Για όλα φταίνε οι άλλοι. Για την υγεία φταίει η πανδημία,  για την ακρίβεια ο πόλεμος και ο Πούτιν, ενώ ο Μητσοτάκης και η παρέα του τα έχουν κάνει όλα μια χαρά! Αίσχος και πάλι αίσχος! Η αντιπολίτευση και πρώτα απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι χρεωμένος με όλες τις αμαρτίες των νόμων που ψήφισε και που εφαρμόζει σήμερα η ΝΔ, περιμένει να πέσει η κυβέρνηση και να ξαναπάρει και πάλι τη κυβέρνηση για να μας οδηγήσει σε νέα αδιέξοδα όπως και το 2015. Στη πραγματικότητα τα δύο κυρίαρχα κόμματα σε πολύ λίγα διαφέρουν αφού και τα δύο είναι υποταγμένα στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ και στους αμερικάνους. Είναι επίσης τα κόμματα που ούτε στο τόσο δεν αμφισβητούν τη κυριαρχία της ντόπιας ολιγαρχίας. Όλοι αυτοί καμία σχέση δεν έχουν με την εξέγερση του Νοέμβρη και τα μηνύματα του. Ο Νοέμβρης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος  με τους λαϊκούς αγώνες και όχι με τα παζάρια των αστικών κομμάτων.

Τιμάμε την εξέγερση του Νοέμβρη παλεύοντας για:

ΨΩΜΙ- ΔΟΥΛΕΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ –ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!

                                                 Κ.Ο. ΒΟΛΟΥ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ