Γρήγορη αναζήτηση

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Όλοι στην απεργία 9 Νοέμβρη. Κάλεσμα της ΕΡΓ.Α.Σ. Βόλου

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΊΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

  Η Εργατπϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση Βόλου ΕΡΓ.Α.Σ., καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη γενική απεργία  την Τετάρτη 9 Νοέμβρη και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου στη πλατεία Ελευθερίας.

Δημοσιεύουμε την προκήρυξη της ΕΡΓ.Α.Σ. Βόλου

 

Η κυβέρνηση σκορπά φτώχεια – γεμίζει τη χώρα συντρίμμια

Όλοι στην απεργία 9 Νοέμβρη!

Η πολιτική της ΝΔ σκορπά φτώχεια και γεμίζει τη χώρα συντρίμμια. Η ανέχεια και η εξαθλίωση απλώνουν βαριά τη σκιά τους πάνω από τον ελληνικό λαό. Την ίδια στιγμή οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται επικίνδυνα, γεννούν πολέμους και απειλές για παγκόσμιες συρράξεις με πυρηνικούς αλληλοεκβιασμούς. Η πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας που, σε συνέχεια των προηγούμενων, με ακραίους όρους υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα στον πόλεμο στην Ουκρανία,  πνίγει το λαό με τη θηλιά των νατοϊκών εξοπλισμών και των στρατιωτικών βάσεων, δημιουργεί διαρκώς επικίνδυνα πολεμικά σενάρια.

Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός που εξανεμίζουν μισθούς και συντάξεις επιχειρείται να παρουσιαστεί ως η νέα κανονικότητα  στην οποία ο λαός, σύμφωνα με την κυβέρνηση, οφείλει να «προσαρμοστεί». Να κόβει καθημερινά από το σούπερ-μάρκετ, να κρυώνει σε παγωμένα και σκοτεινά σπίτια και να στερείται βασικές ανάγκες, όπως αυτή της δημόσιας υγείας. Την ίδια στιγμή τα καρτέλ των «παρόχων» της ενέργειας και το μεγάλο κεφάλαιο μετράνε κέρδη δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Απέναντι σε όλα αυτά η κυβέρνηση τάζει voucher και ψίχουλα αυξήσεων στο μακρυνό μέλλον. Προκαλούν!

Αυτοί είναι που έχουν την ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν. Και ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει απ’ αυτούς. Από τη ΝΔ και από όλα τα κόμματα που υπηρέτησαν ή ακόμη και που προσαρμόστηκαν και συμμορφώθηκαν με τη βάρβαρη πολιτική της. Οι εκλογικές αυταπάτες που διαφημίζουν, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια νέα αυταπάτη. Και καμία διέξοδο δεν έχει να περιμένει ο λαός από τις εκλογές.

Μπορούμε! Να πιστέψουμε στη δύναμη των λαϊκών αγώνων!

Η μόνη ρεαλιστική διέξοδος για το λαό και τον τόπο βρίσκεται στους αγώνες του. Σε αυτούς φωλιάζει η ελπίδα. Τους αγώνες που φοβούνται και για αυτό προσπαθούν να τους φιμώσουν με το νόμο Χατζηδάκη, με τα δικαστήρια και την αστυνομική βία και καταστολή. Παρά τις άσχημες  συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με τη συμφωνία όλων των βασικών δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος (των παρατάξεων των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ-ΠΑΜΕ) σε συνέχεια της προηγούμενης στάσης τους, φρόντισαν στις αρχές Σεπτέμβρη να ορίσουν μια απεργία για το Νοέμβρη! Για να εκτονώσουν δύο μήνες μετά τη συσσωρευμένη οργή, χωρίς καμία προοπτική συνέχειας. Κόντρα στα σχέδια αυτά αυτών των ηγεσιών να μετατρέψουμε την 9η Νοέμβρη σε εφαλτήριο αγώνων με τη μαζική μας συμμετοχή.

Ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας και της φτώχειας. Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και την απεργία. Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη.
Όχι στους εξοπλισμούς και τις νατοϊκές συμφωνίες. Να σταματήσει κάθε εμπλοκή στον πόλεμο.

Αγώνας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τους.

ΕΡΓ.Α.Σ Βόλου