Γρήγορη αναζήτηση

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ Ανακοίνωση της Λ.Α.Α.-Α.Σ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ! ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Εργαζόμενοι, άνεργοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρεί παραμονές των γιορτών των Χριστουγέννων (για ευνόητους λόγους) στην ψήφιση του νέου κρατικού προϋπολογισμού για το 2018. Ο προϋπολογισμός αυτός, αποτελώντας συνέχεια των βαρβάρων μνημονιακών προϋπολογισμών των τελευταίων οχτώ χρόνων, κλιμακώνει την άγρια αντιλαϊκή πολιτική που επέβαλαν η Ε.Ε. το ΔΝΤ και η ντόπια μεγαλοαστική τάξη με τις κυβερνήσεις τους (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και κολαούζων και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ).

Ο νέος ληστρικός προϋπολογισμός προβλέπει πρόσθετους φόρους που αγγίζουν το 1 δις ευρώ, περικοπές στα ασφαλιστικά ταμεία και την υγεία, της τάξης των 700 εκατομ. ευρώ, αποκρατικοποιήσεις - ξεπουλήματα που ξεπερνούν τα 2,7 δις, και μέτρα όπως το κόψιμο του ΕΚΑΣ, η κατάργηση εκπτώσεων σε ιατρικές δαπάνες και πετρέλαιο θέρμανσης, η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και σε μια σειρά προϊόντα κ.α. Περιλαμβάνει, επίσης, τα όσα η κυβέρνηση συμφώνησε με τους εκπροσώπους του ιμπεριαλισμού για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης (ξεπούλημα της ΔΕΗ, περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, τη μείωση του αφορολόγητου ένα χρόνο νωρίτερα κλπ.).

Την ίδια στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι πλειστηριασμοί για κατασχέσεις κατοικιών που απειλούν χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά με την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθώντας το νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων προσπαθεί να κρατήσει τους εργαζόμενους σε αδράνεια με ένα καταιγισμό παραπλανητικής προπαγάνδας που πλασάρει την ελεημοσύνη του «μερίσματος», τις λοταρίες αποδείξεων (!) και την προκλητική απάτη περί «εξόδου απ’ τα μνημόνια και την επιτροπεία».

Επιδιώκει, ταυτόχρονα, να αποτρέψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων αφαιρώντας τους το δικαίωμα στην απεργία, με την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, που εσπευσμένα και στα «κλεφτά» προ ημερών επιχείρησε να φέρει στη Βουλή με μια τροπολογία - αστραπή.

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018 και τα νέα «προαπαιτούμενα» της τρίτης αξιολόγησης σηματοδοτούν μια κυβερνητική πολιτική που μαζί με τη μεγαλύτερη οικονομική λεηλασία συνεπάγεται και γενικότερες καταστροφικές συνέπειες στη ζωή του λαού, μια εικόνα των οποίων με τον πιο τραγικό τρόπο ζήσαμε με τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική. Μια σκληρή πολιτική κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, που φέρνει και την σφραγίδα της υποτέλειας στους ιμπεριαλιστές - δυνάστες του λαού μας

Εργαζόμενοι, άνεργοι,

Η κυβέρνηση για την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής της εκμεταλλεύεται τη στάση των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που ακολουθούν μια γραμμή υπονόμευσης των αντιστάσεων και του αγώνα των εργαζομένων για την απόκρουση της. Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κήρυξαν την απεργία της 14ης του Δεκέμβρη όχι ως αφετηρία ενός αποφασιστικού αγώνα ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά σαν μια εθιμοτυπική απεργία για να συγκαλύψουν την πολιτική τους, που εξυπηρετεί την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τις μνημονιακές επιταγές.

Από την άλλη η γραμμή και η πρακτική του ΠΑΜΕ έρχεται να σταθεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη μαζικών εργατικών αγώνων με τις παραταξιακές - χωριστικές κινητοποιήσεις, (με …χωροταξικό κριτήριο), τις κούφιες διακηρύξεις, και της υπαγωγής των όποιων κινητοποιήσεων οργανώνει στις κοινοβουλευτικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ (προτάσεις νόμου κοκ).

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση είναι ανάγκη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την αγωνιστική δραστηριοποίηση και παρέμβαση τους στους χώρους δουλειάς και στα σωματεία να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την μαζικοποίηση της πανεργατικής απεργίας και στων συλλαλητηρίων που θα γίνουν:
  • Για να ανοίξει ο δρόμος σε μια αγωνιστική προοπτική και να αξιοποιηθεί η απεργία της 14ης Δεκέμβρη στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός πλατιού μετώπου αντίστασης και πάλης της εργατικής τάξης και του λαού.
  • Για να υψώσουμε φραγμό στα νέα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα του κρατικού προϋπολογισμού και της τρίτης αξιολόγησης!
  • Για να υπερασπιστούμε το απεργιακό δικαίωμα και όλες τις συνδικαλιστικές κατακτήσεις και ελευθερίες!
  • Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και πραγματική στήριξη στους ανέργους!
  • Για να σταματήσουμε τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα φορομπηχτικά μέτρα, το ξήλωμα των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών για την υγεία, την ασφάλεια, την πρόνοια και την παιδεία. Για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις!
  • Για την προστασία της λαϊκής κατοικίας!
  • Για το σταμάτημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των ιδιωτικοποιήσεων!
  • Για άμεση-ουσιαστική στήριξη των πλημμυροπαθών!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ!

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ!