Γρήγορη αναζήτηση

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ: ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ


grosz_eclipse_of_the_sun - 1

Μια υπόθεση που βρομάει

Έγινε γνωστό ότι ο ευρωβουλευτής και βασικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αγόρασε δεκάδες διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια τα νοίκιασε σε μετανάστες μέσω διαφόρων ΜΚΟ που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας. Η αποκάλυψη αυτή απ’ τη μεριά του φιλοκυβερνητικού τύπου, προφανώς κάτω απ’ την κυβερνητική καθοδήγηση, δημιούργησε σοβαρή αναταραχή στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήταν αναμενόμενο.
Για μας η αποκάλυψη αυτή -που κάθε άλλο παρά κεραυνός εν αιθρία ήταν- έχει πολλές αναγνώσεις. Το ερώτημα που φιγουράρει σε όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ είναι το εξής. Λένε λοιπόν τα παπαγαλάκια: Σύμφωνοι, δεν είναι παράνομες οι αγορές, είναι όμως και ηθικές; Τι ομολογούν δηλαδή τα προπαγανδιστικά επιτελεία της κυβέρνησης; Ότι έχουν νόμους που τους έχουν ψηφίσει και τους εφαρμόζουν, όμως οι νόμοι αυτοί είναι μεν νόμιμοι όχι όμως και ηθικοί! Ομολογούν δηλαδή χωρίς να ντρέπονται καθόλου ότι η πολιτική τους είναι ανήθικη, αλλά όλα μέλι γάλα αφού είναι νόμιμοι.

Είμαστε βέβαιοι ότι πιο ανοιχτή ομολογία της σαπίλας του ίδιου του πολιτικού συστήματος δεν μπορεί να υπάρξει. Ώστε λοιπόν η πολιτεία τους είναι μεν νόμιμη όμως μπορεί να είναι ταυτόχρονα και ανήθικη! Βέβαια αυτό το «δικαίωμα» να νομιμοποιούν τις απάτες τους έχουν προφανώς τα βασικά στελέχη του αστικού πολιτικού συστήματος, καθώς και τα στελέχη της άρχουσας τάξης, αφού οι νόμοι είναι τόσο άτεγκτοι απέναντι στη μικρή παραβατικότητα, με αποτέλεσμα να γεμίζουν οι φυλακές με ανθρώπους που έχουν κατηγορηθεί για μικρές παραβάσεις, αλλά η νομιμότητα και η ηθική εκεί είναι ενιαίες και αδιαίρετες έννοιες.
Τώρα σε ό,τι αφορά την ιστορία του Παπαδημούλη και της προκλητικής εκμετάλλευσης των προσφύγων, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής. Οι ενέργειες του πρωτοκλασάτου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελούν καμία έκπληξη. Όποιος γνωρίζει τη βασική ιδεολογική αντίληψη που διέπει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι ζει και αναπνέει στη γραμμή των αστικών αντιλήψεων. Έτσι καθόλου δεν προκαλεί έκπληξη ότι κινούνται και λειτουργούν με τους νόμους της αγοράς, ακόμα και με αυτούς που χαρακτηρίζονται μεν «νόμιμοι» αλλά δύσκολα θα τους έλεγαν και οι ίδιοι ηθικούς. Βέβαια ο Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ πλασάρονται σαν δύναμη της αριστεράς και από την άποψη αυτή οι ενέργειες τους φαίνεται να δυσφημίζουν γενικά την αριστερά και αυτό είναι το πιο σοβαρό ζήτημα. Τέλος είναι βέβαιο ότι η προκλητική εκμετάλλευση μέσω των ΜΚΟ των προσφύγων που έγινε απ’ τον Παπαδημούλη δεν είναι ένα μεμονωμένο κρούσμα. Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογα φαινόμενα στυγνής εκμετάλλευσης των προσφύγων είχαμε πιο παλιά και στις εγκαταστάσεις στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου ΜΚΟ, «συλλογικότητες» και οργανώσεις -με αναφορά υποτίθεται στην αριστερά- έδιναν τη μάχη για το ποιος θα αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων, με το αζημίωτο φυσικά για τους ίδιους!
ΥΓ. Δεν γνωρίζουμε σε ποιες περιοχές αγόρασε ο Παπαδημούλης τα διαμερίσματα. Όμως φανταζόμαστε ότι θα ακολούθησε τη γνωστή ταχτική που έχουν εφαρμόσει και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του πολιτικού συστήματος, που πρώτα φρόντιζαν να αφήσουν μια περιοχή να υποβαθμιστεί και στη συνέχεια την αγόραζαν σε εξευτελιστικές τιμές, όπως έγινε για παράδειγμα στου Ψυρρή και στο Γκάζι στο κέντρο της Αθήνας.