Γρήγορη αναζήτηση

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΜΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ (Κομματική Όργάνωση Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ)




                


         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
  ΤΗΣ ΚΟΜ. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΒΟΛΟΥ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ

ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΒΙΑΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΕΤ.

Το Σάββατο 13/6 διοργανώθηκε από διάφορες συλλογικότητες στη πόλη του Βόλου συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην καύση των σκουπιδιών απ’ το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Η συγκέντρωση έγινε μπροστά απ’ το νοσοκομείο της πόλης και η πορεία κατευθύνθηκε προς το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.
Όταν η διαδήλωση έφτασε στο χώρο του εργοστασίου δέχτηκε άγρια επίθεση απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις που υποτίθεται προστάτευαν το χώρο των εγκαταστάσεων. Με χημικά και ξυλοδαρμούς επιχείρησαν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους, ενώ προχώρησαν και σε συλλήψεις διαδηλωτών.
Είναι φανερό ότι κυβέρνηση, δημοτική αρχή και τα οικονομικά συμφέροντα  είναι αποφασισμένα να προωθήσουν τη χρήση των σκουπιδιών σαν καύσιμη ύλη, αδιαφορώντας απόλυτα για τις τεράστιες συνέπειες στην υγεία των πολιτών και την επιβάρυνση του ήδη μολυσμένου περιβάλλοντος.

Στη διαδήλωση εμφανίστηκαν και δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι μπορούν με την παρουσία τους να ξεπλύνουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία με τα μνημόνια και την λεγόμενη δίκαιη ανάπτυξη που προπαγάνδιζαν. Εντύπωση επίσης προκάλεσε η ευκολία με την οποία δυνάμεις που αναφέρονται στην εξωκοινοβουλευτικά αριστερά οι οποίες το προηγούμενο διάστημα προπηλάκιζαν τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτοί εμφανίζονταν σε προηγούμενες κινητοποιήσεις, αποδεικνύοντας ότι το αίμα νερό δεν γίνεται και ότι θα είναι και πάλι πρόθυμοι να ξαναπέσουν στο λάκκο της ενότητας των «αριστερών» δυνάμεων που προπαγανδίζει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την αστυνομική βία που έρχεται να στηρίξει τα καταστροφικά σχέδια της ΑΓΕΤ, δημοτικής αρχής με την κυβέρνηση που καταστρέφει το περιβάλλον και υπονομεύει την υγεία των πολιτών.
Με μαζικό ενωτικό και παρατεταμένο αγώνα μπορούμε να αποτρέψουμε τα εφιαλτικά τους σχέδια.
                                   ΒΟΛΟΣ 15/6.