Γρήγορη αναζήτηση

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Η τοποθέτηση του Μ-Λ ΚΚΕ στην εκδήλωση του ΚΚΕ (μ-λ) στο Βόλο με αφορμή την 9η Συνδιάσκςψη του.


Αγαπητοί σύντροφοι.

Εκ μέρους της κομματικής οργάνωσης Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ χαιρετίζουμε τη σημερινή σας εκδήλωση με αφορμή την 9η Συνδιάσκεψη του κόμματος σας.
Η σημερινή περίοδος απαιτεί την πιο έντονη παρέμβαση των αριστερών και κομμουνιστικών δυνάμεων μέσα στο λαό για να δώσει ένα ορθό προσανατολισμό στο κίνημα. Η κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στη πολιτική σκηνή με την ανάληψη της διακυβέρνησης τα τελευταία 4 χρόνια, αποτέλεσαν μια σοβαρή αρνητική εξέλιξη μέσα στη κοινωνία. Τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα με πρόσχημα το ψευτοαριστερό του προσωπείο δημιούργησαν σύγχυση και απογοήτευση σε μεγάλο τμήμα του λαού μας. Οι προσδοκίες που είχαν ακόμα και οργανώσεις που αναφέρονταν στην αριστερά, διαψευστήκαν και οι οργανώσεις αυτές οδηγήθηκαν στη διάλυση ή την αφομοίωση τους απ’ το ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή σε όλη τη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και στα Βαλκάνια επικρατεί μεγάλη ένταση σαν αποτέλεσμα των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων που οδηγούν τους λαούς στο πόλεμο και στην καταστροφή. Η ανάγκη της δημιουργίας του πιο πλατιού αντιπολεμικού- αντιιμπεριαλιστικού μετώπου είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ. Οι δύο οργανώσεις μας το Μ-Λ ΚΚΕ και το  ΚΚΕ (μ-λ) με τη συγκρότηση της Λ.Α.Α.Α.Σ. επεδίωξαν και επιδιώκουν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην κατεύθυνση αυτή. Επιδιώκουμε και ελπίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχισθεί και θα ενταθεί παρά τις όποιες δυσκολίες και αν εμφανίζονται στο δρόμο της.
Αγαπητοί σύντροφοι.
Η χρονιά που διανύουμε έχει έντονο εκλογικό χρώμα αφού θα διεξαχθούν αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Είναι γνωστό ότι οι δύο οργανώσεις μας είχαν αναπτύξει τα προηγούμενα 7 χρόνια μια σοβαρή πολιτική συνεργασία με την εκλογική τους σύμπραξη και ένα σοβαρό αριθμό εκδηλώσεων για τα μεγάλα ζητήματα του μαρξιστικού- λενινιστικού κινήματος, όπως η εκδήλωση για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, για τη ΠΟΛΙΤΙΣΙΤΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και τα 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Η συνεργασία αυτή γέννησε σοβαρές ελπίδες σε χιλιάδες συναγωνιστές που παρακολουθούν το μαρξιστικό- λενινιστικό κίνημα.
Η τελευταία απόφαση του ΚΚΕ (μ-λ) να σπάσει τη συνεργασία αυτή και να κατέβει μόνο του στις εκλογές, θεωρούμε ότι είναι σοβαρό σφάλμα που θα επηρεάσει αρνητικά όλον αυτό τον κόσμο που μας παρακολουθούσε το τελευταίο διάστημα.
Αγαπητοί σύντροφοι,
Πιστεύουμε ότι το μ-λ κίνημα και οι ιδέες του είναι το μέλλον του κόσμου της εργασίας. Ευχόμαστε να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν μέσα σε πνεύμα επαναστατικής ανάτασης οι εργασίες της συνδιάσκεψης και να προχωρήσουμε από κοινού στο μέλλον στο δρόμο του αγώνα για τη κατάχτηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ για τον τόπο μας και του ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ για το λαό μας.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες της Συνδιάσκεψης.