Γρήγορη αναζήτηση

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΤΗ ΑΠ' ΤΟ ΒΟΛΟ



ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ Ή ΑΠΕΡΓΟΣ;

 Δημοσιεύουμε ένα γράμμα που μας έστειλε ο σ. Α.Α. απ' το Βόλο, αναφορικά με τη κατάσταση που επικρατεί στο εργατικό κίνημα της πόλης και όχι μόνο.


 Το δώρο των Χριστουγέννων και φέτος για την πλειοψηφία των εργαζομένων είναι κουτσουρεμένο ή ανύπαρκτο. Όπως μας καταγγέλλουν πολλοί εργαζόμενοι, οι εργοδότες με διάφορες δικαιολογίες αρνούνται να το καταβάλλουν στους υπαλλήλους τους. Κάποιοι εργοδότες το καταβάλλουν σε λογαριασμούς των εργαζομένων για να αποφύγουν τις κυρώσεις, και μετά το ζητούν πίσω, ή το παρακρατούν από το μισθό τους.

Τα σωματεία των εργαζομένων διασπασμένα και διαλυμένα όπως είναι, με ευθύνη συγκεκριμένων παρατάξεων, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, όπου έχουν μετατρέψει το ΕΚΒ σε καφενείο χωρίς θαμώνες, από αυτούς οι εργαζόμενοι δεν περιμένουν τίποτα εκτός κι αν τους ανατρέψουν και τους αντικαταστήσουμε από μια διοίκηση ζωηρή, δραστήρια που να στέκεται στο πλευρό κάθε αδικημένου εργάτη, που θα ενώνει τους καθημερινούς αγώνες, που δεν θα υποτάσσεται στις απαιτήσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων κατά των συμφερόντων μας. Ένα εργατικό κέντρο που θα βάλει φρένο στους διασπαστές των απεργιών μας όπως το ΠΑΜΕ και άλλων που προσπαθούν να το μιμηθούν, ΜΕΤΑ – ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ.
Όλοι αυτοί προσπαθούν να αντικαταστήσουν τους απεργιακούς αγώνες με ακτιβισμούς τύπου συμβολικών καταλήψεων κτηρίων και πέταμα μπογιάς στα ντουβάρια του ταξικού εχθρού εκτονώνοντας έτσι τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων που τους ακολουθούν.
Ας μας πουν από τότε που διασπούν τις απεργίες αν κέρδισε κάτι η εργατική τάξη, αν έχει ανατραπεί κάποιο αντιλαϊκό αντεργατικό μέτρο ή μνημόνιο ή μήπως κερδίσαμε αυξήσεις στους μισθούς – συντάξεις; Μην ψάχνεστε η απάντηση είναι ΟΧΙ. Αντιθέτως, όταν η εργατική τάξη είναι ενωμένη στους αγώνες, έχει νικήσει. Όπως στην απεργία των καπνεργατών το Φλεβάρη του 1909 στο Βόλο, κατάφεραν με απεργία διαρκείας και ενωτικά να κερδίσουν σχεδόν διπλασιασμό του ημερομισθίου τους.


ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΡΓΑΤΗ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣ ΒΟΛΟΥ