Γρήγορη αναζήτηση

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η φτηνή αντιπολιτευτική δημαγωγία δεν μπορεί να κρύψει το αντιλαϊκό πρόσωπο της ΝΔ


       Πίσω από τη φτηνή αντιπολιτευτική δημαγωγία κρύβεται το πραγματικό πρόσωπο του σάπιου και διεφθαρμένου αστικού πολιτικού συστήματος που υπηρετούν στη ΝΔ.
Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν πρόσφατα τα περίφημα “Paradise” και “Panama” Papers δηλαδή οι ονομαστικές λίστες ισχυρών του διεθνούς κεφαλαίου που εμπλέκονται σε επιχειρηματικές δραστηριότητες με offshore εταιρίες που εδρεύουν στους λεγόμενους φορολογικούς παραδείσους. Οι τελευταίες αυτές λίστες αποκάλυψαν – ανάμεσα στα άλλα – και την εμπλοκή της Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του προέδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, σε μια τέτοια εταιρία και μάλιστα με ποσοστό συμμετοχής που φτάνει το 50

       Όπως ήταν αναμενόμενο η αποκάλυψη αυτή πυροδότησε ένα νέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που έρχονται στη δημοσιότητα τέτοια φαινόμενα που εμπλέκουν πολιτικά πρόσωπα των μεγάλων αστικών κομμάτων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το τελευταίο περιστατικό αποτελεί ένα μόνο κρίκο σε μια μακριά αλυσίδα φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς. Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει άλλωστε τις  περίφημες λίστες Λαγκάρντ οι οποίες “έκαψαν” τον Γ. Παπακωνσταντίνου, υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ή ακόμα τα σκάνδαλα των υποβρυχίων και τις μίζες της Ζίμενς. Ο κατάλογος είναι μακρύς.
     Για να αποφύγει η ΝΔ την “ταμπακιέρα” για το συγκεκριμένο θέμα, επιχείρησε να αλλάξει την πολιτική “ατζέντα” μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους της αντιπαράθεσης στην υπόθεση της 48ωρης άδειας του Κουφοντίνα.
     Στο δια ταύτα όμως φαίνεται πως στη ΝΔ στάθηκαν απολύτως αδύναμοι να απαντήσουν στο πρόβλημα που τους προέκυψε. Γι' αυτό και ο Μητσοτάκης επιχείρησε να “το πάρει πάνω του”, καλώντας όλους να στρέψουν τα βέλη τους προς αυτόν και όχι προς τη σύζυγό του. Βέβαια την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης, έδωσε τον τόνο και το ύφος της πραγματικής πολιτικής της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας με άλλα λόγια το περίφημο “ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό” του Μεϊμαράκη. Σε πρόσφατη λοιπόν ραδιοφωνική εκπομπή δήλωσε πως “στον παγκόσμιο καπιταλισμό όσο οι κυβερνήσεις αυξάνουν τους φόρους, κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να γλιτώσουν αυτήν τη λεηλασία των εισοδημάτων τους από τις κυβερνήσεις. Έτσι δουλεύει το παγκόσμιο σύστημα”. Στην πραγματικότητα ο Γεωργιάδης, χωρίς να κρατήσει ούτε καν τα προσχήματα, νομιμοποίησε πλήρως κάθε είδους διαφθορά από αυτούς που καθημερινά θησαυρίζουν την ίδια ώρα που τα πλατιά λαϊκά και εργατικά στρώματα βαρυγκομούν από την αβάσταχτη φορολεηλασία και τη στυγνή εκμετάλλευση.
    Μόλις λίγες ημέρες έπειτα από τα περιστατικά αυτά και για να μπορέσει να εμφανίσει ένα  πιο  φιλολαϊκό προσωπείο της ΝΔ, ο Μητσοτάκης έσπευσε να δηλώσει πως θα ψηφίσει τα μέτρα για το “κοινωνικό μέρισμα” που εξήγγειλε ο Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Για να ενισχύσει το δήθεν φιλολαϊκό πρόσωπό του ο Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση προς την κυβέρνηση καταγγέλλοντάς την ως “κυβέρνηση των φόρων”. Φαίνεται πως θέλουν να διαγραφεί από τη συνείδηση ότι επί των ημερών της διακυβέρνησης της ΝΔ ο λαός μας ήρθε αντιμέτωπος με τη σκληρή φοροληστεία και την άγρια λεηλασία των εισοδημάτων του. Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής ο λαός και οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν καθημερινά, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συντηρεί και αναπαράγει την ίδια αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική.
    Τα ψίχουλα του κοινωνικού μερίσματος που μοιράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας μάλιστα τη συναίνεση της ΝΔ, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν ούτε ένα μικρό μέρος από τις τεράστιες απώλειες και τις αιματηρές θυσίες του λαού και των εργαζομένων που έγιναν παρά τη θέλησή τους. Πολύ περισσότερο δεν μπορούν να συγκριθούν με τον πακτωλό των χρημάτων που υφαρπάζουν οι ντόπιοι επικυρίαρχοι πάνω στο έδαφος της πιο άγριας καπιταλιστικής εκμετάλλευσης για να τα αποθηκεύσουν και να διασφαλίσουν στους δικούς τους φορολογικούς παραδείσους.
     Επομένως όσα κροκοδείλια δάκρυα και αν χύσουν οι δύο πυλώνες του αστικού πολιτικού συστήματος, τίποτα δεν μπορεί να αποκρύψει το μέγεθος της δημαγωγίας και της επιχείρησης εξαπάτησης που στήνεται για μια ακόμα φορά στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων για να αποκρύψουν πως αποτελούν πιστούς υπηρέτες του εκμεταλλευτικού συστήματος που αναπαράγει και διαιωνίζει κάθε λογίς σήψη και διαφθορά.