Γρήγορη αναζήτηση

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ναι σε όλα λέεει η κυβέρνηση στις προκλητικές απαιτήσεις Ε.Ε. και ΔΝΤ

Άτακτη υποχώρηση


Μετά από πολύμηνες παλινωδίες, δημαγωγικές εξάρσεις και ανούσιους τακτικισμούς, η κυβέρνηση Α. Τσίπρα ενέδωσε στις ιμπεριαλιστικές πιέσεις και ακολούθησε την πεπατημένη. Άτακτη υποχώρηση και υποταγή στις εντολές των δανειστών. 

Η ιμπεριαλιστική ισχύς επιβλήθηκε κατά κράτος στους εγχώριους υποτελείς. Η χώρα και ο λαός βυθίζονται, ακόμη πιο βαθιά, στη μνημονιακή βαρβαρότητα. Τώρα, οι κυβερνώντες πασχίζουν να θολώσουν την πραγματικότητα της ταπεινωτικής συνθηκολόγησης και σταθερής σύμπραξής τους με τους ολετήρες του λαού και της χώρας επιστρατεύοντας μια προκλητική προπαγάνδα. Και πασχίζουν να στήσουν τη νέα επιχείρηση εξαπάτησης του λαού με εξωφρενικούς και ανυπόστατους ισχυρισμούς.

"Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα” δήλωνε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός, ένα μήνα πριν. "Η παράλογη απαίτηση των δανειστών για προνομοθέτηση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή" υπογράμμιζε εμφατικά, μια βδομάδα πριν, η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική της απόφαση. "Οι φάκελοι του αφορολόγητου και του ασφαλιστικού έχουν κλείσει οριστικά και αμετάκλητα κατά την πρώτη αξιολόγηση" ήταν, επί μήνες, η σταθερή κυβερνητική διαβεβαίωση.
Τι απέγιναν όλες αυτές οι τρέχουσες "κόκκινες γραμμές"; Κατέρρευσαν, κατά τα συνήθη, με πάταγο, στη συνεδρίαση του τελευταίου Eurogroup. Για πρώτη φορά, ακόμη και σε αυτή τη μνημονιακή Ελλάδα που έχει μετατραπεί σε πεδίο δοκιμής ακραίων αντιλαϊκών σχεδιασμών, αποφασίστηκε να νομοθετηθούν "προληπτικά"(!) μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου, δηλαδή μετά από δυο χρόνια, με έτος εκκίνησης το 2019, και μάλιστα από επόμενη κυβέρνηση! Πρόκειται για μια ακόμη θλιβερή "πρωτιά" του ΣΥΡΙΖΑ στον αντιλαϊκό καλπασμό του.
Αυτά τα "προληπτικά" μέτρα, μάλιστα, ανοίγουν τους "οριστικά και αμετάκλητα" κλεισμένους φακέλους του αφορολόγητου και του ασφαλιστικού. Είναι μέτρα σκληρότατα. Φέρνουν νέα δραστική μείωση του αφορολόγητου και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Δηλαδή, νέα φορολογική αφαίμαξη των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων και εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνταξιούχων.
Δημιουργούν νέες στρατιές ακραίας φτώχιας και εξαθλίωσης, στη μεταμνημονιακή, υποτίθεται, Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, αποτελούν τον προθάλαμο του υπό εκκόλαψη νέου μνημονίου. Όχι μόνο τα τρία μνημόνια της λεηλασίας και της υποδούλωσης της χώρας και του λαού παραμένουν ενεργά και αλώβητα, αλλά νέοι εφιαλτικοί σχεδιασμοί καταστρώνονται με στόχο το χειμαζόμενο ελληνικό λαό και την καθημαγμένη χώρα μας.

Οργή και αποστροφή

Σε αυτά συναίνεσε, λοιπόν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα επερχόμενα "προληπτικά" μέτρα, καθ' όλες τις ενδείξεις, θα υπερβαίνουν τα 3 δις! Οι θριαμβολογίες της για "αποφασιστική νίκη σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις του ΔΝΤ" μάταια πασχίζουν να αποκρύψουν το κραυγαλέο γεγονός πως το αποτέλεσμα της περίφημης πολύμηνης "σκληρής διαπραγμάτευσης" είναι η νέα ταπεινωτική ευθυγράμμισή της στις απαιτήσεις των δανειστών, του ΔΝΤ πρώτα και κύρια.
Οι θρασύτατοι ισχυρισμοί της πως "ό,τι θα κοπεί θα επιστραφεί", πως τα αντιλαϊκά μέτρα θα αντισταθμιστούν με άλλα φιλολαϊκά και δεν θα επιφέρουν "ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα" και, ω του θαύματος, "το αποτέλεσμα για τους πολίτες θα είναι μηδενικό", μόνο τη λαϊκή οργή και αποστροφή προκαλούν.
Η κυβέρνηση Α. Τσίπρα εισπράττει, πλέον, την πλατιά λαϊκή αποδοκιμασία και αγανάκτηση. Έρχεται η στιγμή που δεν θα μπορεί πια να κυβερνήσει. Όπως ακριβώς συνέβη με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι θα συμβεί και με την παρούσα. Η βραχύβια παραμονή στην κυβερνητική εξουσία είναι η αναπόδραστη κατάληξη όλων όσων υπηρετούν και εφαρμόζουν μνημόνια.
Το πολιτικό κεφάλαιο του πρωθυπουργού συρρικνώθηκε. Ο πραγματικός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε. Η περίοδος που σφραγίστηκε από το "μεγαλύτερο πλεονέκτημα της πρωθυπουργίας Α. Τσίπρα", δηλαδή από το ότι "αποφεύχθηκε η κοινωνική αναταραχή", όπως διαπιστώνει και η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung σε πρόσφατο άρθρο της, εξαντλείται.
Ο ελληνικός λαός προσπερνάει, πλέον, και αποστρέφεται τη συστηματική συριζέικη παραπλανητική προπαγάνδα. Έχει αντιληφθεί αυτό που αναγνωρίζει, με ικανοποίηση, ο Γερμανός Γκίντερ Έτινγκερ, επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επισήμανσή του αποκαλυπτική. "Μπορεί οι Έλληνες να μην τήρησαν τα πάντα, αλλά υπό τον Τσίπρα έγιναν περισσότερες μεταρρυθμίσεις στον προϋπολογισμό, την αγορά εργασίας και τις συντάξεις από ποτέ"! Αυτές οι πολύτιμες, προς τους κρατούντες, υπηρεσίες συντηρούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακόμη, στην κυβερνητική εξουσία. Όσο εξακολουθεί να τους είναι χρήσιμη. Αυτές, όμως, την φέρνουν αντιμέτωπη με τη λαϊκή αγανάκτηση. Αυτές θα φέρουν και την πτώση της. 
Εξετάσεις νομιμοφροσύνης

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει εξαντλήσει τη δυναμική της. Η ΝΔ επανακάμπτει, συσπειρώνει ψηφοφόρους που είχε χάσει σε προηγούμενες εκλογές. Προβάλλει, τώρα, σαν ο ισχυρός διεκδικητής της κυβερνητικής εξουσίας. Οι δημοσκοπήσεις τής δίνουν, σταθερά, την πρωτιά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο αρχηγός της, Κυρ. Μητσοτάκης, προετοιμάζεται για τον πρωθυπουργικό θώκο και δίνει εξετάσεις νομιμοφρροσύνης στους ιμπεριαλιστές και την ελληνική ολιγαρχία εμφανιζόμενος σαν ο σταθερός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός εγγυητής των συμφερόντων τους. Με το πρόσφατο ταξίδι του στο Βερολίνο, κατά τις συναντήσεις του με τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και τους εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας, προσπάθησε να πάρει το χρίσμα, να επισπεύσει την απομάκρυνση του Α. Τσίπρα, αυτοπροβαλλόμενος σαν ο κατ' εξοχήν μεταρρυθμιστής, και επιδεικνύοντας την προθυμία του στην άμεση διεκπεραίωση και πιστή υλοποίηση των άνωθεν εντολών.
Η ΝΔ είναι μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική δύναμη, ένθερμος υποστηρικτής της μνημονιακής βαρβαρότητας. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ταυτίζονται στην κλιμάκωση της μνημονιακής επέλασης. Γι αυτό και καταφεύγουν σε κοκορομαχίες και φτηνές προσωπικές επιθέσεις. Μέσα από την τεχνητή όξυνση, την πλαστή αντιπαράθεση και πόλωση, πασχίζουν να θολώσουν τα νερά και να κρύψουν πως είναι συνένοχοι και στυλοβάτες της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής .