Γρήγορη αναζήτηση

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Φτηνή δημαγωγία και αντιδραστικές διαμάχες (Αναδημοσίευση απ' την εφημερίδα ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ)



Μπροστά στη δεύτερη αξιολόγηση που απειλεί με εξαφάνιση τα εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις 
Φτηνή δημαγωγία και αντιδραστικές διαμάχες
Συνεχής διασυρμός της αριστεράς από την αξιοποίηση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη αξιολόγηση έκλεισε με  ταπεινωτικό τρόπο, με τους δανειστές να εγκρίνουν την εκταμίευση μέρους της υποδόσης, επιβάλλοντας στην ελληνική πλευρά εξευτελιστικούς ελέγχους στις εκταμιεύσεις τους. Η δε περιβόητη δεύτερη αξιολόγηση, η οποία απειλεί με ολοκληρωτική εξαφάνιση τα  εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, αρχίζει σε λίγες μέρες, με τη διάρκειά της να αποτελεί επιπλέον μοχλό ιμπεριαλιστικών πιέσεων και εκβιασμών.
Η πραγματοποίηση, για δεύτερη φορά μέσα στο 2016, της περίφημης συζήτησης για τη διαπλοκή και τη διαφθορά αποδείχθηκε επικοινωνιακό φιάσκο,  αφού η φτηνή δημαγωγία και οι ανούσιες κορόνες δεν κατάφεραν να συγκαλύψουν το πασιφανές, πλέον, πως και οι δυο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποτελούν, στην πραγματικότητα, μια ενιαία αντιλαϊκή δύναμη κρούσης, με κοινό στόχο την απαρέγκλιτη τήρηση των «δεσμεύσεων» απέναντι στους ιμπεριαλιστές δανειστές και την αποτελεσματικότερη προώθηση των συμφερόντων της εγχώριας ολι­γαρχίας.

Σε αυτές τις συνθήκες, αυτό που προσπαθεί να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το Συνέδριό του, είναι ο κίνδυνος της “νεοφιλελεύθερης  παλινόρθωσης”.
Αυτή την «παλινόρθωση» κραδαίνει ως έναν διαρκή εκβιασμό απέναντι στην κοινωνική αγανάκτηση που φουντώνει κάτω από το βάρος της εφαρμοζόμενης πολιτικής του. Αν όμως υπάρχει κάτι που πριν και πάνω απ’ όλα  οδηγεί σε αυτή την παλινόρθωση, δεν είναι άλλο από τη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει. Γιατί δεν υπήρξε μεγαλύτερη δικαίωση της πολιτικής που εφάρμοσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρξε μεγαλύτερη αθώωση των δύο αυτών κομμάτων και των στελεχών τους, από το γεγονός ότι ήρθε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ με την ταμπέλα της αριστεράς να συνεχίσει την εφαρμογή της, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο».
«Με την αριστερά μπροστά για την Ελλάδα που μας αξίζει» είναι το σύνθημα του 2ου Συνεδρίου.
Η εμμονή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε στιγμή να υπενθυμίζουν την υποτιθέμενη σχέση τους με την αριστερά και ο εξευτελισμός που αυτή υφίσταται μέσω της υποτιθέμενης σχέσης, αποτελεί σίγουρα μια ξεχωριστή υπηρεσία προς τη μεγαλοαστική τάξη και το σύστημά της.
Και αυτή την εμμονή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να υπενθυμίζουν διαρκώς ότι είναι αριστεροί, έχει κάθε λόγο να αναπαράγει και να υποβοηθά η κυρίαρχη τάξη και οι μηχανισμοί προπαγάνδας της. Γιατί ο ευτελισμός της αριστεράς σε μια περίοδο που τον πραγματικό λόγο, την πράξη και τα οράματά της  έχει τόσο μεγάλη ανάγκη ο ελληνικός λαός αποτελεί ζητούμενο για την κυρίαρχη τάξη. Γιατί έχει κάθε συμφέρον από τον συνεχή και ολοκληρωτικό διασυρμό της αριστεράς μέσα από την αξιοποίηση του πλαστού ειδώλου του ΣΥΡΙΖΑ. Και σε αυτό τον ολοκληρωτικό διασυρμό της «αριστεράς» τους, οι εργασίες του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συμβάλουν τα μέγιστα…