Γρήγορη αναζήτηση

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΕΡΓΑΣ: Τι έγινε τελικά στις εκλογές στο σωματτείο Μήτσος Παπαρήγας;



ΕΡΓΑΣ
Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση
Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο σωματείο μετάλλου Μήτσος Παπαρήγας, στις οποίες πήρε μέρος και η παράταξη μας η ΕΡΓΑΣ. Οι εκλογές έγιναν μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο κλίμα για τη παράταξη μας που μας είχε οδηγήσει να καταγγείλουμε τη διαδικασία πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι εκλογές. Υπενθυμίζουμε ότι ήταν απολύτως φανερό ότι η διαδικασία της ψηφοφορίας ήταν απόλυτα διαβλητή και είχαμε απαιτήσει απ’ τον δικαστικό αντιπρόσωπο να διαφυλάξει τη νομιμότητα χωρίς όμως να υπάρξει έστω και η στοιχειώδης ευαισθησία εκ μέρους του για να εφαρμόσει τις διαδικασίες για τις οποίες άλλωστε αμείβεται αδρά απ’ το σωματείο.

Αντί όμως να υπάρξει η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία δεχθήκαμε μία πρωτοφανή επίθεση απ’ την εφορευτική επιτροπή που ούτε λίγο ούτε πολύ μας χαρακτήριζε σαν ανθρώπους της εργοδοσίας και ότι θέλαμε να εμποδίσουμε τη μαζική δήθεν συμμετοχή των εργατών επειδή διεκδικούσαμε το αυτονόητο να έχουν δηλαδή κάποιο στοιχείο αναγνώρισης αυτών που ψήφιζαν, όπως για παράδειγμα την ταυτότητα τους.
Καταγγείλαμε ακόμα το γεγονός ότι η κάλπη βρίσκονταν στη πραγματικότητα κάτω απ’ τον έλεγχο όχι του δικαστικού αντιπροσώπου και της εφορευτικής επιτροπής αλλά στα γραφεία του ΠΑΜΕ. Όμως ούτε γι’ αυτό ίδρωσε το αυτί της εφορευτικής επιτροπής και του δικαστικού αντιπροσώπου.
Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες ήμασταν απολύτως βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο και απλά περιμέναμε μέχρι πιο σημείο θα έφτανε η αντιδημοκρατική συμπεριφορά των «υπευθύνων» για τη διεξαγωγή των εκλογών. μετά την καταμέτρηση διαπιστώσαμε λοιπόν ότι δέκα περίπου συνάδελφοι έκαναν «λάθος» και έβαλαν δύο ψηφοδέλτια στο φάκελο, έτσι ώστε να βγουν άκυρα. Αν βέβαια ήταν πολλοί οι συνδυασμοί θα μπορούσαμε να «κατανοήσουμε» κάποια λάθη. Όμως σε τέτοια έκταση με δύο μόνο συνδυασμούς δεν πρόκειται να το αποδεχθούμε. Είναι γνωστή η μέθοδος των διπλών ψηφοδελτίων για να βγάλεις εκτός παιχνιδιού ένα συνδυασμό. Άλλωστε αυτή η μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρο και σε άλλα σωματεία που ελέγχει το ΠΑΜΕ.
Θέλουμε ακόμα να τονίσουμε ότι ενώ συνεχίζονταν η ψηφοφορία, είχαν ανοίξει ταυτόχρονα οι κάλπες για καταμέτρηση. Διαμαρτυρηθήκαμε και ζητήσαμε να κάνουμε ένσταση για τη κατάσταση που επικρατούσε. Ο  δικαστικός όμως αντιπρόσωπος δεν μας επέτρεψε να κάνουμε ακόμα και ένσταση  με ένα προκλητικό τρόπο προκαλώντας μας να το κάνουμε κάποια άλλη μέρα!
Στις συνθήκες αυτές θέλουμε να «ευχαριστήσουμε» την εφορευτική επιτροπή που μας επέτρεψε να βρούμε και σχεδόν 20 ψηφοδέλτια για την παράταξη μας στις κάλπες.
Για την ιστορία μόνο να καταγράψουμε ότι για το Δ.Σ.
      Ψήφισαν   348 εργαζόμενοι
      Άκυρα         10
Έλαβαν :   ΔΑΣ(ΠΑΜΕ)    321
                    ΕΡΓΑΣ             19
Αντίστοιχα για το Εργατικό Κέντρο Βόλου
Ψήφισαν    299
Άκυρα        10
Έλαβαν:   ΔΑΣ(ΠΑΜΕ)      280
                  ΕΡΓΑΣ               19.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους μας ψήφισαν είτε βρέθηκε η ψήφος τους είτε όχι.
Άλλωστε όλα θα κριθούν στους αγώνες και όχι σε κάποιους εκλογικούς συσχετισμούς   
       Για την ΕΡΓΑΣ          ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
                                          ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ  ΜΙΛΤΟΣ