Γρήγορη αναζήτηση

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ Λ.Α.-Α.Α.Σ.

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΗ 7,30μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στο Βόλο θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης ενάντια στη νέα συμφωνία υποταγής την Τρίτη 9 Ιούνη 7,30μμ
στην Πλατεία Πανεπιστημίου

Με το λαό στους δρόμους , ενάντια στη νέα συμφωνία υποταγής !


Η
 συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτή που υποτίθεται ότι θα άλλαζε τα δεδομένα και θα υπηρετούσε τα λαϊκά και εργατικά συμφέροντα, κάνει ό, τι περνάει από το χέρι της προκειμένου σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία να διατηρηθεί η κινηματική απραξία, να συντηρούνται οι λαϊκές αυταπάτες για το χαρακτήρα της ΕΕ και του ΔΝΤ, και να αποφευχθεί η παραμικρή εμπλοκή. Με το λαό στο περιθώριο, απλό θεατή των εξελίξεων, συνεχίζεται η κυβερνητική επιδίωξη μιας συμφωνίας με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Και ο λόγος είναι ότι η συμφωνία που ετοιμάζεται είναι μια συμφωνία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών, μια συμφωνία αντιλαϊκή, που θα φορτώσει νέα βάρη στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων.

Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα από μια κυβέρνηση η οποία εκφράζει σε όλους τους τόνους και με κάθε ευκαιρία την υποταγή της στην ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, δηλαδή την υποταγή της σε αυτούς που ποδοπάτησαν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού και της εργατικής τάξης σπρώχνοντάς τους στην ανεργία και την εξαθλίωση. Η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση δεν είναι παρά μια διαρκής πορεία υποχωρήσεων και υποταγής σε αυτά που απαιτούν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Και οι δήθεν κόκκινες γραμμές δεν είναι παρά το τελευταίο φύλλο συκής μιας πολιτικής που έχει προ πολλού εγκαταλείψει τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις και έχει αποδεχτεί πλήρως το “ρεαλισμό” της εξάρτησης, εκλιπαρώντας για την επόμενη δόση.
Ο «νέος αέρας» που δήθεν θα έφερνε στη χώρα και στην Ευρώπη η εκλογή ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται αέρας κοπανιστός και η γραμμή της «εθνικής υπερηφάνειας» τσαλακώθηκε κάτω από την απειλή της οικονομικής ασφυξίας και τα παρακάλια για νέα χρηματοδότηση, δηλαδή νέα δάνεια και μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική εξάρτηση από τους δυνάστες του λαού.
Όσο για τα μνημονιακά μέτρα, όχι μόνο δεν έχει έρθει το τέλος τους, αλλά παραμένουν, ενώ είναι βέβαιο ότι η συμφωνία με τους ιμπεριαλιστές θα φέρει και νέα:
§     Ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται, η φοροληστεία μέσω ΦΠΑ θα επεκταθεί, η αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ παραμένει στα αζήτητα. Ακόμη και ο νόμος για τις 100 δόσεις, για τον οποίο τόσο περηφανεύεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αποτελεί παρά τη νομιμοποίηση και διαιώνιση της φοροληστρικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.
§     Τα 751 ευρώ κατώτερος μισθός παραπέμπονται στο μέλλον, ενώ συνεχίζεται το ξεζούμισμα των ανέργων και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων μέσα από τα κάθε λογής ευρωπαϊκά προγράμματα.
§     Επανέρχονται οι κακόφημες συζητήσεις για δήθεν «εξυγίανση» του ασφαλιστικού.
§     Αποδέχεται να φορτώσει στο λαό το χρέος της άρχουσας τάξης προς τους ιμπεριαλιστές και, προκειμένου να μην μείνει παραπονεμένο το ΔΝΤ, δεν διστάζει να βάλει χέρι σε διάφορα αποθεματικά ταμεία, ακόμη και σε αυτά του ΟΑΕΔ με τα επιδόματα-κοροϊδία που δίνει σε έναν άνεργο στους εφτά.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θέλει το λαό στους δρόμους να διεκδικεί και να κερδίζει. Αυτό που θέλει είναι να στήσει και να στερεώσει τις πολιτικές του γέφυρες με το κεφάλαιο και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, με την ντόπια και ξένη πλουτοκρατία. Γι’ αυτό και δεν χάνει ευκαιρία να τους παρουσιάζει ως «εταίρους» (ακριβώς δηλαδή όπως τους παρουσίαζαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις) και να στήνει τραπέζια διαλόγου μαζί τους. Δεν διστάζει να μπλέκει ακόμη περισσότερο το λαό και τη χώρα στα νατοϊκά πλοκάμια προσφέροντας την Κάρπαθο για τη δημιουργία νέας βάσης, την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών χορεύει μαζί με τα νατοϊκά γεράκια σε βάρος των λαών όλου του κόσμου. Δεν διστάζει να προωθεί τη γραμμή της ταξικής υποταγής στο κεφάλαιο, να διευρύνει τους δεσμούς της με τον ΣΕΒ και με νέα μιντιακά κέντρα, γι’ αυτό και φλυαρεί γύρω από το δήθεν «κοινό συμφέρον» και από τις δήθεν «κοινές επωφελείς λύσεις».
Όμως, τέτοιο συμφέρον και τέτοιες λύσεις ούτε υπήρξαν ποτέ, ούτε πρόκειται να υπάρξουν. Τα συμφέροντα του λαού και της εργατικής τάξης ήταν και είναι σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και των εκμεταλλευτών. Και οι λύσεις για το λαό και την εργατική τάξη θα βρεθούν μόνο στη σύγκρουση με την πολιτική της υποταγής. Στην απόρριψη των εκβιασμών με τον μπαμπούλα του χρέους. Ο λαός δεν χρωστά τίποτε σε κανέναν!
Οι λύσεις βρίσκονται στη μαζική πάλη, στο συλλογικό αγώνα και στη διεκδίκηση και όχι στην αποδοχή θεωριών περί των «αντοχών της αγοράς», της «υγιούς επιχειρηματικότητας» και της «ανταγωνιστικότητας». Όταν το ΔΝΤ έτριξε τα δόντια στην κυβέρνηση, αυτή αμέσως ανακάλυψε τα κονδύλια για την αποπληρωμή του. Καιρός, λοιπόν, να τρίξει και ο λαός τα δόντια! Και να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν, αυτά που του χρωστάνε! Κόντρα στη νέα συμφωνία υποταγής, κόντρα στα νέα δεσμά που χαλκεύονται σε βάρος του λαού και των εργαζομένων.
§         ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
§         ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ,
ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ
ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!
§         ΚΑΤΩ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!
§         ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ - ΝΑΤΟ
§         ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
§         ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
§         ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ.
§         ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ- ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ- ΑΣΦΑΛΙΣΗ
27.5.2015