Γρήγορη αναζήτηση

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΕΡΓΑΣ: καταγγελία για εκλογές στο σωματείο ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ



ΕΡΓΑΣ
Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συνάδελφοι
Έχει αρχίσει η διαδικασία των εκλογών στο σωματείο μας «Μήτσο Παπαρήγας».  Στις εκλογές αυτές συμμετέχει και η παράταξη μας η ΕΡΓΑΣ με δικό της ψηφοδέλτιο. Ο τρόπος όμως με τον οποίον όμως γίνονται οι εκλογές μας δημιουργούν βάσιμες υποψίες ότι κάθε άλλο παρά θα τηρηθούν έστω και οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να θεωρηθούν αδιάβλητες. Θέλουμε να καταγγείλουμε ορισμένες ενέργειες που έχουν γίνει αντιληπτές από μας, αλλά και από άλλους συναδέλφους που αποδεικνύουν ότι κάθε άλλο παρά υπάρχει διαφάνεια, όπως υποστήριξε και ο πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. Συγκεκριμένα έχουμε να καταγγείλουμε τα εξής.
Τη Πέμπτη 4-6 η κάλπη περιφέρονταν σε διάφορους χώρους δουλειάς για να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι. Αν και δεν θεωρούμε ότι αυτή είναι η πιο σωστή διαδικασία, ζητήσαμε απ’ τον δικαστικό αντιπρόσωπο να τηρηθούν τα ελάχιστα στοιχεία της νομιμότητας, δηλαδή να ψηφίζουν οι συνάδελφοι που έχουν βιβλιάριο υγείας ή τουλάχιστον ταυτότητα! Η απάντηση του δικαστικού ήταν προσβλητική και προκλητική αφού μας δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι αυτά που λέμε τινάζουν τις εκλογές στον αέρα!
Το απόγευμα η κάλπη ήρθε στο εργατικό κέντρο για να συνεχιστεί η ψηφοφορία όχι απ’ τον δικαστικό αντιπρόσωπο αλλά από ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής, ενώ ο δικαστικός αντιπρόσωπος εμφανίστηκε μετά από σχεδόν μισή ώρα. Αλλά και όταν ήρθε η ψηφοφορία συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο χωρίς να τηρούνται έστω και τα στοιχειώδη της αναγνώρισης αυτών που ψήφιζαν με τα αναγκαία στοιχεία (ταυτότητα,  Βιβλιάριο υγείας)
Όταν έληξε η ψηφοφορία ο δικαστικός αρνήθηκε επίσης να διασφαλίσει τη κάλπη ή οποία έμεινε στο χώρο της ψηφοφορίας με ένα απλό λουκέτο που μπορεί ο καθένας να το ανοίξει. Παρά τη διαμαρτυρία μας και πάλι ο δικαστικός αντιπρόσωπος αδιαφόρησε.
Συνάδελφοι.
Με όλα αυτά που συμβαίνουν είμαστε βέβαιοι ότι η εκλογές δεν μπορεί να είναι αδιάβλητες. Πιστεύουμε ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει τεράστια ευθύνη και ότι η στάση του ευνοεί στην αλλοίωση του αποτελέσματος απ’ την απερχόμενη πλειοψηφία. Θέλουμε να δηλώσουμε ότι εμείς ποτέ δεν συμφωνήσαμε με την παρουσία του εκπροσώπου του κράτους (δικαστικός) στις εκλογές του συνδικάτου που προβλέπει ο νόμος 1264. Όμως απ’ τη στιγμή που υπάρχει η παρουσία του και αμείβεται μάλιστα και αδρά, απαιτούμε να εφαρμόσει όλες εκείνες τις διαδικασίες που προβλέπονται απ’ το νόμο για τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εκλογών. Τέλος καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμβάλουν στην εξασφάλιση της δυνατότητας κάθε εργαζόμενου να εκφράσει ελεύθερα τη ψήφο του και αυτή να καταμετρηθεί με πραγματικούς όρους.
Για την ΕΡΓΑΣ
ΜΑΡΑΓΡΙΤΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ          
  ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΜΙΛΤΟΣ