Γρήγορη αναζήτηση

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

!η Μάη: Όλοι στην απεργιακή διαδήλωση της εργατικής Πρωτομαγιάς

                         

            ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση της Πρωτομαγιάς την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΗ, στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο, 10.30 το πρωί.

Σάλπισμα ταξικής μάχης ενάντια στη καπιταλιστική βαρβαρότητα τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο

Η κομματική Οργάνωση Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και το λαό της πόλης να πάρει μέρος στην απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και διαδήλωση.

Δημοσιεύουμε την προκήρυξη του Μ-Λ ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά 

 

 1η Μάη:   Σάλπισμα ταξικής μάχης ενάντια στην πολιτική
της φτώχειας, της ανεργίας, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης

Η Εργατική Πρωτομαγιά καλεί την παγκόσμια εργατική τάξη συγχρονισμένα να κινητοποιηθεί σε μια χρονική περίοδο όπου τα βαριά σύννεφα του πολέμου έχουν απλωθεί επικίνδυνα πάνω από τον πλανήτη, η καπιταλιστική εκμετάλλευση αποκτά όλο και πιο άγριες μορφές, η καταστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και εργατικών-λαϊκών αντιδράσεων εντείνεται. Σε αυτή τη διεθνή κινητοποίηση, η εργατική τάξη της χώρας μας, με πανελλαδική απεργιακή κινητοποίησή της την 1η Μάη, καλείται να δώσει τη δική της μαζική συμμετοχή για να εκφράσει την καθολική αντίθεση και αντίστασή της στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που χτυπά σκληρά τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και έχει κάνει την χώρα μας υποχείριο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ε­μ­πλέκοντάς την σε επικίνδυνες πολεμικές συγ­κρούσεις.

Το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, βουτηγμένο σε μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση, σαρώνει εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις και έχει περάσει στην ανοιχτή αντιλαϊκή βία και τρομοκρατία, σε στρατοκρατικά καθεστώτα «έκτακτης ανά­γκης». Ο παγκόσμιος ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για κυριαρχία στον πλανήτη προκαλεί ασταμάτητα πολέμους, Στην Ουκρανία αυτός ο ανταγωνισμός που έφερε τον πόλεμο στο κέντρο της Ευρώπης, συνεχίζεται για τρίτο χρόνο αιματοκυλώντας και προκαλώντας ανείπωτες σύμφορες στον ουκρανικό λαό, και σε όλη την Ευρώπη. Στην Παλαιστίνη έχει ξεσπάσει ένας νέος πόλεμος από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ που διεξάγει μια φρικιαστική γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού έχοντας την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει ξανά την εργατική τάξη αντιμέτωπη με το μπαράζ αντεργατικών μέτρων που επί μια πενταετία κλιμακώνει η κυβέρνηση της ΝΔ. Η ελληνική οικονομία καταχρεωμένη πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο με την ΕΕ να ρυθμίζει την πορεία της απαιτώντας συνέχιση των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων». Η συνεχιζόμενη μεγάλη συμπίεση των μισθών, το εκτεταμένο χτύπημα των ΣΣΕ και η συνεχιζόμενη απαγόρευση διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ, η ξέφρενη ακρίβεια δίνουν υπερκέρδη στο κεφάλαιο. Μπροστά σε αυτή τη ζοφερή οικονομική κατάσταση που έχουν διαμορφώσει οι πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ η Εργατική Πρωτομαγιά, θα πρέπει να αποτελέσει ένα βήμα κλιμάκωσης της αντίστασης σε αυτές. Θα πρέπει να αποτελέσει ένα βήμα για τη ταξική αγωνιστική ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, για την οικοδόμηση ενός πανεργατικού-παλλαϊκού μετώπου απόκρουσης της κυβερνητικής πολιτικής, για την ενίσχυση του αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού αγώνα και της πάλης για την εθνική ανεξαρτησία.

 Την 1η Μάη, απεργούμε και διαδηλώνουμε

-Για πλήρη και σταθερή εργασία-Για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, υγείας και κοινωνικής ασφάλισης

-Για να σταματήσει ο πόλεμος γενοκτονίας των Παλαιστινίων-Για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

-Για να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ – Έξω οι ΗΠΑ και οι αμερικάνικες βάσεις από τη χώρα μας

-Για να δυναμώσει ο αγώνας για τη δουλειά, τη δημοκρατία, την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία και το σοσιαλισμό.