Γρήγορη αναζήτηση

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ Ο ΜΑΝΕΣΗΣ ΣΤΗ ΜΑΓΜΗΣΙΑ! (Ανακοίνωση της ΕΡΓΑΣ ΒΟΛΟΥ)


ΕΡΓ.Α.Σ. ΒΟΛΟΥ
Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ.
Ο ΜΑΝΕΣΗΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ!

Δεν προλάβαμε να καταγγείλουμε τη διοίκηση της ΑΓΕΤ για την αντεργατική της στάση με την μη καταβολή του δώρου του Πάσχα έγκαιρα και η διοίκηση της Χαλυβουργίας Ελλάδας του Μάνεση ανακοίνωσε το κλείσιμο των εργοστασίων στη Μαγνησία.
Συγκεκριμένα μετά από απόφαση της εργοδοσίας αναστέλλεται η λειτουργία του ελασματουργείου στο Βόλο και το χαλυβουργείο στη Β΄ ΒΙΠΕ στο Βελεστίνο. Η εταιρεία κάνει χρήση των κυβερνητικών αποφάσεων με αφορμή τα έκτακτα μέτρα λόγω του κορονοϊού, με αποτέλεσμα 300 περίπου εργαζόμενοι να βρίσκονται χωρίς δουλειά και με αναστολή της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η απόφαση αυτή του Μάνεση προκαλεί και πολλά άλλα προβλήματα αφού αρκετές μικρές επιχειρήσεις είναι άμεσα εξαρτημένες απ’ την Χαλυβουργεία Ελλάδας και οι οποίες ασχολούνται με την επισκευή και συντήρηση, όσο και την προμήθεια τοπικών άλλων εργοστασιακών μονάδων.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απρίλη, καθώς και το δώρο του Πάσχα. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι θα μπουν στο καθεστώς ενίσχυσης απ’ τον ΟΑΕΔ με το επίδομα των 800 ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή όπως ήταν φυσικό δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στους εργαζόμενους που καλούνται για μια ακόμα φορά να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης, πολύ μάλιστα περισσότερο αφού τόσο απ’ τη μεριά της εταιρείας αφήνονται να διαρρέουν φήμες αβεβαιότητας για το μέλλον, όσο και απ’ την προϊστορία που έχει η εργοδοσία Μάνεση με το κλείσιμο της Χαλυβουργίας στο Σκαραμαγκά τα προηγούμενα χρόνια και το πέταγμα όλων των εργαζομένων στο δρόμο.
Είναι βέβαιο ότι και άλλοι θα ακολουθήσουν την ταχτική της Χαλυβουργίας εκμεταλλευόμενοι τα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα με τα οποία θα επιχειρήσουν να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς, να διαλύσουν τις συλλογικές συμβάσεις και να καταργήσουν ότι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει.

Δεν προλάβαμε να καταγγείλουμε τη διοίκηση της ΑΓΕΤ για την αντεργατική της στάση με την μη καταβολή του δώρου του Πάσχα έγκαιρα και η διοίκηση της Χαλυβουργίας Ελλάδας του Μάνεση ανακοίνωσε το κλείσιμο των εργοστασίων στη Μαγνησία.
Συγκεκριμένα μετά από απόφαση της εργοδοσίας αναστέλλεται η λειτουργία του ελασματουργείου στο Βόλο και το χαλυβουργείο στη Β΄ ΒΙΠΕ στο Βελεστίνο. Η εταιρεία κάνει χρήση των κυβερνητικών αποφάσεων με αφορμή τα έκτακτα μέτρα λόγω του κορονοϊού, με αποτέλεσμα 300 περίπου εργα