Γρήγορη αναζήτηση

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΙΝΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (πρόταση της κομ. οργάνωσης Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ)

Να ενισχύσουμε τον αντιιμπεριαλιστικό- αντιαμερικανικό αγώνα του λαού μας.

Τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και όχι μόνο εκφράζουν όλο και πιο έντονα τον δουλικό τους χαρακτήρα απέναντι στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Τη στιγμή που οι κίνδυνοι για τους λαούς σε διάφορα σημεία του πλανήτη αυξάνουν εξαιτίας της έντασης του ανταγωνισμού των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, οι ελληνικές κυβερνήσεις δίνουν στη κυριολεξία γη και ύδωρ στις απαιτήσεις των αμερικάνων ιμπεριαλιστών.

Η Θεσσαλία έχει την «τιμητική» της αφού τόσο το στρατηγείο του ΝΑΤΟ όσο και η εγκατάσταση των drones στη Λάρισα, αλλά και η σημαντική ενίσχυση των δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο, έχουν μετατρέψει τη Θεσσαλία σε ορμητήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή.
Η απάντηση του λαού και του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος είναι αναμφίβολα αναιμική. Πολλοί είναι οι λόγοι που έχουν επηρεάσει αρνητικά και διαλυτικά τις πραγματικές λαϊκές διαθέσεις. Θεωρούμε ότι η σημερινή κατάσταση δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά αισθήματα του λαού μας που έχει αποδείξει πολλές φορές και στο πρόσφατο παρελθόν τις αντιιμπεριαλιστικές και αντιπολεμικές του διαθέσεις.
Αν και η κατάσταση είναι αρκετά πολύπλοκη πιστεύουμε ότι έχουμε καθήκον σαν Λαϊκή Αντίσταση- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία να αναλάβουμε την ευθύνη για το προχώρημα της πάλης αυτής. Προτείνουμε γι’ αυτό να οργανωθεί απ’ όλες τις δυνάμεις της Λ.Α.-Α.Α.Σ. στη Θεσσαλία μια κεντρική εκδήλωση στη Λάρισα σε ημερομηνία που θα συμφωνηθεί με στόχο να αναδείξει την ανάγκη του λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα για την απομάκρυνση των αμερικάνικων βάσεων απ’ τη χώρα μας, για την καταγγελία της πολιτικής της υποτέλειας και υποταγής των ελληνικών κυβερνήσεων.
Η πρόταση μας αυτή απευθύνεται σε όλα τα σχήματα της Λ.Α.-Α.Α.Σ.  στη Θεσσαλία.
     
  Κομματική οργάνωση του Μ-Λ ΚΚΕ στη Μαγνησία.