Γρήγορη αναζήτηση

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια του ΝΑΤΟ ΣΤΗ λΑΡΙΣΑ


Λάρισα: αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση (11/7)




 



Με αφορμή τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που γίνεται στις Βρυξέλλες 11και 12 Ιούλη έγιναν  αντιπολεμικές- αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις, σε διάφορες πόλεις της χώρας με τη πρωτοβουλία ή τη συμμετοχή της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας.
Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων αυτών διοργανώθηκε στη Λάρισα τη Τετάρτη 11/7 συγκέντρωση και διαδήλωση στην οποία συμμετείχε και η Λ.Α.-Α.Α.Σ. Η συγκέντρωση ήταν σχετικά μικρή αν και το μπλοκ της Συνεργασίας ήταν το πιο μαζικό και το πιο μαχητικό.

Μετά τη συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία της πόλης διοργανώθηκε πορεία προς τη πύλη του στρατοπέδου της στρατιάς που είναι στη πραγματικότητα Νατοϊκή βάση για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ. Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κινητοποίησης ήταν η προκλητική αλλά και μαζική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, τόσο στη πλατεία όσο και στη πύλη του στρατοπέδου. Το ίδιο κλίμα επικράτησε και στις κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αποφάσισε να δείξει τη πλήρη αφοσίωση της προς τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και ταυτόχρονα να περάσει ένα μήνυμα πυγμής προς τους διαδηλωτές.
Παρά τα περιοριστικά χαρακτηριστικά της κινητοποίησης, σε καιρούς πλήρους άπνοιας (αλήθεια οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ που βρίσκονται;) κάθε προσπάθεια που κινείται σε ένα σωστό αντιιμπεριαλιστικό- αντιπολεμικό πλαίσιο είναι σε θετική κατεύθυνση και προφανώς είναι μεγάλη η ευθύνη της Λ.Α.-Α.Α.Σ. για να συμβάλει αποφασιστικά στη συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου.