Γρήγορη αναζήτηση

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΕΤ. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΕΩΣ 35% ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ!








 ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΏΝ ΑΠΕΙΛΕΊ Η ΔΙΟΊΚΗΣΉ ΤΗΣ ΑΓΕΤ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ
 (Ενημέρωση των εργαζομένων από το σωματείο στη πύλη της ΑΓΕΤ)

Στα τέλη του Ιούνη η διοίκηση της ΑΓΕΤ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων από 30 έως 35%. Η δικαιολογία για τις περικοπές είναι η κλασσική, ότι δηλαδή έχουν μειωθεί ο τζίρος και τα κέρδη της εταιρείας και επομένως για το λόγο αυτό  απαιτούνται ¨θυσίες¨ απ' τους εργαζόμενους για να παραμείνει ανοιχτή η εταιρεία!

Η τελεσιγραφική αυτή απόφαση της εργοδοσίας δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στους εργαζόμενους σε όλες τις επιχειρήσεις που διαθέτει η εταιρεία.
Μετά από παρέμβαση του σωματείου στη διοίκηση στο Βόλο η εταιρεία έκανε ¨έκπτωση" στις περικοπές σε ποσοστό γύρω στο 23%, με τελεσίγραφο της την 1η Ιούλη. Μάλιστα η διοίκηση ανακοίνωσε στο σωματείο ότι το επίδομα άδειας και ένα πριμ πάνω σ' αυτό θα δοθεί στους εργαζόμενους σε κουπόνια και όχι σε χρήμα!
Στις 2/7  το σωματείο ενημέρωσε τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση μπροστά στη πύλη του εργοστασίου (από εκεί είναι και η σχετική φωτογραφία) στην οποία αποφασίστηκε να γίνει νέα συνάντηση με την εργοδοσία για να λυθούν τα προβλήματα. 
Από τότε όμως η διοίκηση δεν έδωσε ξανά σημεία ζωής και κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή τι πρόκειται να συμβεί. Η ανησυχία των εργαζομένων είναι έντονη, ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι  η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου τηρεί σιγή ιχθύος για το όλο ζήτημα. Να υπενθυμίσουμε ακόμα ότι το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Βόλο  βρίσκεται και σε πλήρη αντιπαράθεση με τη τοπική κοινωνία εξαιτίας της καύσης σκουπιδιών που μολύνουν έντονα την ατμόσφαιρα της πόλης.
Προφανώς δύσκολα μπορεί κάποιος να αποσυνδέσει τις εκβιαστικές αυτές μεθοδεύσεις της εταιρείας με τις γενικότερες επιδιώξεις της και κυρίως με τη μετατροπή του εργοστασίου τσιμέντων σε μια χαβούζα σκουπιδιών.
Ένα ακόμα ανησυχητικό στοιχείο στο θέμα που έχει προκύψει είναι η παντελής έλλειψη πληροφόρησης, και φυσικά οι υποτονικές έως ανύπαρκτες προς το παρόν αντιδράσεις στα σχέδια της εταιρείας.
                                                                    ΕΡΓ.Α.Σ.   ΒΟΛΟΥ