Γρήγορη αναζήτηση

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ 2017

Πέρασε ένας ακόμα χρόνος σκληρός για την εργατική τάξη αλλά και για όλο το λαό μας. Η πολιτική των μνημονίων που συνεχίζεται ανελέητα απ' τις κυβερνήσεις της χώρας κατ' εντολή των ξένων αφεντικών τους, έχει δημιουργήσει μια προτωφανούς σκληρότητας πραγματικότητα. Η φτώχεια, η ανεργία, το καθημερινό κλείσιμο των μικρομάγαζων που διαλύει ολόκληρες οικογένειες αυτοαπασχολούμενων, είναι η οδυνρή πραγματικότητα.

Οι αιτίες αυτής της κατάστασης είναι γνωστές. Είναι οι πολιτικές της υποταγής στους ιμπεριαλιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, είναι οι πολιτικές της ντόπιας ολιγαρχίας που προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεζουμίσει το λαό μας και να διαλύσει και τα τελευταία υπολείμματα των όποιων κατακτήσεων των εργαζομένων.
Δεν λέμε καινούρια πράγματα με τα παραπάνω. Τα έχουμε ξανα πει. Τα έχουμε περιγράψει αλλά τα γνωρίζει και πολύ καλά η εργατική τάξη του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής που βλέπουν σχεδόν κάθε μέρα μια βιομηχανική μονάδα να κλείνει, τους εργάτες στο δρόμο και τα αφεντικά ασύδοτα. Λέμε όμως ότι είναι καιρός πια να γυρίσουμε σελίδα. Είναι καιρός να αποβάλουμε από πάνω μας τη λογική της υποταγής. να αποβάλουμε την απογοήτευση και να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμα τα όλπα μας. Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει καθόλου τη δύναμη του αγωνιστικού μας ξεσηκωμού, το πιο μεγάλο μας όλπο που τρέμουν οι εκμεταλλευτές! 
Το 2017 είναι μια χρονιά ορόρσημο. Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια απ' το 1917 τη χρονιά που για πρώτη φορά οι μισθωτοι σκλάβοι μαζί με τους συμμάχους τους σήκωσαν τα κόκκινα λάβαρα της επανάστασης, στην τότε Ρωσία και έφεραν στο κόσμο της εργασίας ένα νέο άνεμο αισιοδοξίας και προοπτικής. Μπορεί η πορεία των πραγμάτων να μην έφτασε τελικά στο τέλος του προορισμού που έπρεπε. Αποδείχτηκε ότι ο έχθρος ήταν ακόμα ισχυρός για να νικηθεί ολοκληρωτικά. Όμως άλλαξε τη ροή της παγκόσμιας ιστορίας και απέδειξε ότι όταν οι "σκλάβοι" τολμούν τότε η πραγματικότητα είναι σκληρή για τους δυνάστες των λαών.
Με νωπά τα διδάγματα του παρελθόντος μελετώντας τις θετικές και αρνητικές εμπειρίες μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για το δικό μας κόκκνο 17, με μοναδικό στήριγμα μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα: Είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκηο με το μέρος μας:
    ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Αριστερός Δρόμος στη Μαγνησία.