Γρήγορη αναζήτηση

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Καταγγελία της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ.

Η Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ. καταγγέλλει την βίαιη και τρομοκρατική σύλληψη 13 Τούρκων αγωνιστών σε όλη την Ευρώπη (7 στη Γερμανία, 4 στην Ελλάδα, 1 στην Ελβετία και 1 στη Γαλλία) το διάστημα 15-18 Απρίλη. Οι Τούρκοι αγωνιστές, έχουν υποστεί συλλήψεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια από το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας που έχει θέσει εκτός νόμου κάθε αριστερή οργάνωση, κάθε αγωνιστή που αντιστέκεται στην καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Ως μέλη της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) αγωνίζονται ενάντια στις επιθέσεις και την καταπίεση που υφίστανται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη. Χωρίς συγκεκριμένες κατηγορίες αλλά στη βάση της αγωνιστικής δράσης και των πολιτικών τους πεποιθήσεων διώκονται από της αρχές ως τρομοκράτες.

Στη χώρα μας συνελήφθηκαν 4 από τους οποίους εξακολουθούν να κρατούνται οι τρεις, μετά την απελευθέρωση της αγωνίστριας Ozdemir Arz στις 30/4. Οι Gültekin Erol, Kaya Turgut, Pektaş Deniz παραμένουν φυλακισμένοι και κινδυνεύουν με έκδοση στην Γερμανία ή στην Τουρκία που θα σημαίνει την ισόβια καταδίκη του ή ακόμα και την στέρηση της ζωής τους.
Πρόκειται για κίνηση τρομοκράτησης και καταστολής των αγωνιστών και των αριστερών οργανώσεων από τους ιμπεριαλιστές και τις υπόλοιπες κυβερνήσεις της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής. Μια πολύ σοβαρή εξέλιξη εις βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών. Άλλο ένα αποφασιστικό βήμα των ιμπεριαλιστών στα πλαίσια της γενικότερης φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής συνολικά στις χώρες της Ευρώπης. Γι αυτό μας αφορά όλους. Κάθε αγωνιστής, κάθε δημοκράτης, κάθε εργαζόμενος που βιώνει την πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της καταστολής των δικαιωμάτων του και που καλείται από την ίδια την πραγματικότητα να δώσει αποφασιστικές μάχες ενάντια σε αυτή πρέπει να σταθεί στο πλευρό των Τούρκων αγωνιστών.

• ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ!
• ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!
• ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ!