Γρήγορη αναζήτηση

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΙΣΑΑΚ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ

Ο αποχαιρετισμός στο σύντροφο Ισαάκ Ιορδανίδη εκ μέρους της Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ

Δημοσιεύτηκε στις: 20, Απρ 2015

Εκ μέρους της Κ.Ε του Μ-Λ ΚΚΕ, εκφράζοντας το καθολικό αίσθημα συγκίνησης όλων των συντρόφων και συναγωνιστών, παλιότερων και νέων, απευθύνω στο σύντροφο Ισαάκ Ιορδανίδη τον τελευταίο μας αυτό αποχαιρετισμό.
Σύντροφε, Ισαάκ,
Οι σύντροφοι και συναγωνιστές σου, προσηλωμένοι στο δρόμο του ασίγαστου αγώνα για το δίκιο και τη λευτεριά του λαού, σε ξεπροβοδίζουμε σε τούτο το χωρίς γυρισμό ταξίδι, ανεμίζοντας με πίστη την κόκκινη σημαία του κομμουνιστικού κινήματος, στο οποίο με αυταπάρνηση αφιέρωσες όλη τη ζωή σου. Εμπνεόμαστε από τη ζωή και τη δράση σου και τιμάμε με υπερηφάνεια την ανεκτίμητη ιδεολογικοπολιτική συνεισφορά και το υψηλό αγωνιστικό σου παράδειγμα, που μας αφήνεις σαν την πιο πολύτιμη κληρονομιά.

Φεύγεις σε μια κρίσιμη για το λαό και το κίνημα στιγμή, όταν οι πλατιές λαϊκές μάζες, που βογκούν, κάτω από τα βάρη της αντιλαϊκής πολιτικής, απειλούνται με την επιβολή νέων, ακόμη πιο άγριων μνημονιακών αντεργατικών μέτρων. Όταν εξαπολύονται ενορχηστρωμένες επιχειρήσεις εκβιασμού και τρομοκράτησης και ξαναφουντώνουν τα σενάρια της χρεοκοπίας του Grexit των ιμπεριαλιστών και των φερέφωνων τους, με σκοπό να παραλύσουν τις λαϊκές αντιστάσεις, να καθυποτάξουν το λαό και να ευθυγραμμίσουν πλήρως στις προσταγές τους τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδηγώντας σε πλήρες αδιέξοδο την αντιλαϊκή συμβιβαστική και συνθηκολόγα πολιτική τους.
Τώρα γίνεται ακόμη εντονότερη και φανερή η ανάγκη να δυναμώσει ο λαϊκός αγώνας, να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο, να ενισχυθεί η πάλη για την ανασυγκρότηση του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος.
Είναι απαραίτητο να εντείνουμε τις προσπάθειες και την πάλη μας - συμβάλλοντας με την ιδεολογικοπολιτική γραμμή και τη δράση μας, στα πλαίσια του ευρύτερου μαζικού λαϊκού και δημοκρατικού κινήματος - να αναστηλωθεί το κύρος των κομμουνιστικών ιδεών που καταρράκωσε η πολύχρονη κυριαρχία των ρεβιζιονιστών και η ιδεολογικοπολιτική τους χρεοκοπία αντλώντας διδάγματα από το επαναστατικό παρελθόν του κομμουνιστικού κινήματος κι από τη γεμάτη αφοσίωση ζωή και δράση των αγωνιστών του στην πάλη για την εκπλήρωση των σκοπών του.
Σύντροφε Ισαάκ,
Από τα νεανικά σου χρόνια και μέχρι το τέλος στάθηκες μαχητής, αφοσιωμένος ολόψυχα στη μεγάλη υπόθεση του κομμουνιστικού κινήματος. Επονίτης κατά την περίοδο της Εθνικής, Αντίστασης, μέλος από τα πιο νεαρά του ΚΚΕ,εργάτης, κομματικός υπεύθυνος τομέα στο εργοστάσιο λιπασμάτων της Δραπετσώνας, - της λαϊκής γειτονιάς που τόσο αγάπησες και που έμελλε σε αυτήν να αφήσεις την τελευταία σου πνοή - ατσαλώθηκες μέσα στο κίνημα. Υποβλήθηκες, όπως και χιλιάδες άλλοι αγωνιστές, στις διώξεις και τους κατατρεγμούς της αντίδρασης και του μοναρχοφασισμού. Πέρασες αλύγιστος απ' το κολαστήριο της Μακρονήσου, ενώ έκανες πολλά χρόνια εξόριστος στον Αη Στράτη και κατοπινά, τον καιρό της χούντας, στο Παρθένι της Λέρου.
Τα χρόνια που ακολούθησαν - ύστερα απ' το ρεβιζιονιστικό 20ο συνέδριο του ΚΚΣΕ το 1956 και την πραξικοπηματική "6η Ολομέλεια" που επέβαλε στο ΚΚΕ με την ξένη επέμβαση τη ρεβιζιονιστική γενική γραμμή του 20ου συνεδρίου - στο στρατόπεδο των εξορίστων του Αη Στράτη θα διεξαχθούν παρατεταμένοι ιδεολογικοί αγώνες, μέσα απ' τους οποίους θα αναδειχθεί η ηγετική σου μορφή σύντροφε Ισαάκ.
 Στην πορεία αυτών των αγώνων γεννήθηκαν οι νέες μαρξιστικές - λενινιστικές δυνάμεις και διαμορφώθηκε ο πυρήνας της επαναστατικής πλατφόρμας, που πρόβαλαν τα επόμενα χρόνια, με ολοκληρωμένη μορφή, οι μαρξιστές - λενινιστές της Ελλάδας.
Σύντροφε Ισαάκ,
Από τις επικές ημέρες της ανόδου και της γενικής έξαρσης του κινήματος - που γαλούχησε με το πνεύμα της οργάνωσης, της αντίστασης και της αυτοθυσίας χιλιάδες κομμουνιστές - λαϊκούς αγωνιστές- ως τη ρεβιζιονιστική επιβολή το 1956, τον ιδεολογικό εκφυλισμό, την ουσιαστική διάλυση του επαναστατικού ΚΚΕ και τη μετατροπή του σ' ένα οππορτουνιστικό - ρεφορμιστικό κόμμα, η δική σου αταλάντευτη επιλογή ήταν η μαχητική προάσπιση των επαναστατικών αρχών και η προβολή μιας αντίστοιχης ιδεολογικής και πολιτικής γραμμής για τους βασικούς στόχους του λαϊκού αγώνα στη χώρα μας.
 Ενάντια στην οππορτουνιστική διάβρωση που καλλιεργούσε τις προσωπικές αδυναμίες των ανθρώπων και άφηνε το έδαφος ελεύθερο στην ανθρώπινη ροπή προς την αποφυγή των δυσκολιών. Η δική σου επιλογή ήταν η αποφασιστική αναμέτρηση με τις δυσκολίες, ο αγώνας για την υπερνίκηση των δυσκολιών, για να ανοίξει ο δρόμος "για μια πραγματική αναγέννηση του κινήματος και της Ελλάδας".
Για έναν τέτοιο σκοπό αγωνιζόμαστε, παλεύοντας αδιάλειπτα ενάντια στο καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας, για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του, για την ανατροπή της διπλής κυριαρχίας του ξένου ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, για μια Ελλάδα δημοκρατική, ανεξάρτητη και σοσιαλιστική.
Αυτός ο δρόμος, που αντιπροσωπεύει τις επιδιώξεις του κινήματος μας, ήταν ανέκαθεν δύσκολος και δύσβατος, αλλά ταυτόχρονα ήταν και παραμένει ο μόνος δρόμος στέρεης προοπτικής και ελπίδας για την εργατική τάξη, τη νεολαία και όλο το λαό. Αυτόν το δρόμο εγκαινίασε τον Οκτώβρη του 1964 η έκδοση του περιοδικού "Αναγέννηση" με εκδότη τον Ισαάκ Ιορδανίδη, πρωτεργάτη της ίδρυσης του μαρξιστικού - λενινιστικού κινήματος της Ελλάδας.
Με την έκδοση της "Αναγέννησης", η πάλη των μαρξιστών - λενινιστών μπήκε στο αποφασιστικό στάδιο της δημόσιας αντιπαράθεσης με το ρεβιζιονισμό .
Με τα κυριότερα κείμενα που δημοσιεύτηκαν στην "Αναγέννηση", διαμορφώθηκε η ιδεολογική φυσιογνωμία και η πολιτική γραμμή του σύγχρονου μαρξιστικού - λενινιστικού κινήματος της Ελλάδας.
Σύντροφε Ισαάκ
Λίγους μήνες πριν, στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν για τα 50 χρόνια από την έκδοση της "Αναγέννησης" όπου συμμετείχες ως κεντρικός ομιλητής - συνοψίζοντας τις εμπειρίες από την πολυκύμαντη διαδρομή του κομμουνιστικού κινήματος - έδωσες με τις ομιλίες σου (20 Οκτώβρη στην Αθήνα και 16 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη) την τελευταία πολύτιμη δημόσια συνεισφορά σου για την προοπτική και το μέλλον του μαρξιστικού - λενινιστικού κινήματος, του οποίου την ίδρυση σηματοδότησε η έκδοση της "Αναγέννησης".
 Εξ άλλου σύμφωνα με τα ίδια τα λόγια σου: "Το πιο μεγάλο δίδαγμα που μας κληροδοτεί η "Αναγέννηση", είναι το καθήκον να αγωνιστούμε σταθερά για τη συσπείρωση όλων των μαρξιστών - λενινιστών, για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος, για τη δημιουργία ενός πραγματικά επαναστατικού μαρξιστικού - λενινιστικού ΚΚΕ, ενός κόμματος βασισμένου στις ιδεολογικές - πολιτικές - οργανωτικές αρχές, που διατύπωσε ο Λένιν για το νέου τύπου κόμμα της εργατικής τάξης"
Η Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ σε αποχαιρετά, σύντροφε Ισαάκ, με την υπόσχεση πως θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, για να εκπληρωθεί αυτό το καθήκον.
  • Θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας
  • Ο αγώνας συνεχίζεται
Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στα αγαπημένα ανίψια σου, στη Σόφη, το Χρήστο τον Άρη, και σε όλους τους δικούς σου.