Γρήγορη αναζήτηση

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ Χρυσής ΑυγήςΜπροστά στη δίκη «Χρυσής Αυγής», να φωνάξουμε μαζικά:
ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ!
ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!
Ξεκινά στις 20 του Απρίλη η δίκη 70 μελών της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής», ανάμεσα στους οποίους και όλων των μελών της κοινοβουλευτικής της ομάδας. Η δίκη αυτή πραγματοποιείται τελικά επί των ημερών της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ενάμιση χρόνο μετά από τη δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 στο Κερατσίνι, απ’ το Γιώργο Ρουπακιά. Το κατηγορητήριο αφορά τόσο τη δολοφονία του Φύσσα, όσο και πολλές άλλες τραμπούκικες και δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε Έλληνες και μετανάστες όπως τη δολοφονία του πακιστανού Λουκμάν Σαχζάτ, την επίθεση στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στους Αιγύπτιους ψαράδες, στο μαθητή στο Παλαιό Φάληρο, στους μετανάστες εργάτες στην Κρήτη, τις επιθέσεις σε πολιτικούς χώρους. Υποθέσεις που αφορούν μόνο ένα μέρος της συνεχούς δολοφονικής και αντιλαϊκής της δράσης.

Το ξεκίνημα της δίκης ξαναφέρνει στην επικαιρότητα το ζήτημα των φασιστικών συμμοριών και της δράσης τους. Αλλά όχι μόνο αυτών! Γιατί η δράση αυτή δεν αποτελεί παρά μια πλευρά και προϊόν της συνολικής αντιδημοκρατικής και κατασταλτικής πολιτικής, που ακολουθούν οι αντιδραστικές κυβερνήσεις της μεγαλοαστικής τάξης. Η φτώχεια και η εξαθλίωση, η ανεργία και η γενικευμένη ανασφάλεια, η συστηματική καλλιέργεια κλίματος μισαλλοδοξίας και ρατσισμού, η τρομοκρατία και η επιστράτευση του απροκάλυπτου αντικομμουνισμού, που απλώθηκαν στην Ελλάδα κατά τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την πολιτική ταπείνωσης του ελληνικού λαού που άσκησαν οι επικυρίαρχοι ιμπεριαλιστές «δανειστές» και αποδέχθηκαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, τροφοδότησαν και θέριεψαν το χρυσαυγίτικο έκτρωμα.
Πολιτική που ενισχύει τους αστυνομικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς που χτυπά τις διαδηλώσεις με χημικά, που βγάζει παράνομες τις απεργίες, που ψηφίζει «τρομονόμους» και «κουκουλονόμους», που φακελώνει το λαό, που φτιάχνει φυλακές απομόνωσης «τύπου Γ», που στήνει «Αμυγδαλέζες». Την ίδια στιγμή, βέβαια, που στη χώρα αλωνίζουν και οι μυστικές υπηρεσίες κι οι μηχανισμοί των ιμπεριαλιστών.
Η πολιτική αυτή και οι μηχανισμοί του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης εξακολουθούν να είναι εδώ! Και ανεξάρτητα απ’ το πόσο ελέγχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ τους μηχανισμούς αυτούς, συνειδητά επέλεξε να τους διαχειριστεί. Δεν είναι τυχαίες ή αφελείς οι δηλώσεις για «συνέχεια του κράτους», ούτε -για παράδειγμα- είναι τυχαία η τοποθέτηση Πανούση στη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης. Αυτήν τη «συνέχεια του κράτους» έζησαν πρόσφατα οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Χαλκιδικής με την άγρια επίθεση των ΜΑΤ.
Η «αντιφασιστική» ρητορεία της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η παραπομπή της «Χρυσής Αυγής» σε δίκη, καμία σχέση δεν έχει με τα πραγματικά αντιφασιστικά αισθήματα του λαού και της νεολαίας. Στόχος της ήταν να ψαλιδίσει τα φτερά της Χρυσής Αυγής προκειμένου να περισώσει τους βασικούς φορείς της αντιλαϊκής επίθεσης (και κύρια τη ΝΔ) απ’ τη φθορά. Να διαφυλάξει δηλαδή αυτούς που με την πολιτική τους εξέθρεψαν μορφώματα σαν τη «Χρυσή Αυγή». Και σήμερα είναι βέβαιο ότι η δίκη αυτή θα χρησιμοποιηθεί για να υπηρετήσει την αναδιαμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού, και τις νέες ισορροπίες μεταξύ δεξιάς και ακροδεξιάς. Τόσο η αθώωση του Κασιδιάρη για τους τραμπουκισμούς του στην Κανέλη και στη Δούρου, αλλά και η αποφυλάκιση των αρχιναζί Μιχαλολιάκου και του Παππά, δείχνουν πως στόχος του συστήματος δεν είναι η παραδειγματική τιμωρία των φασιστών της «Χρυσής Αυγής», αλλά η συμμόρφωσή τους σε πιο διαχειρίσιμα πλαίσια και η αξιοποίησή τους. Καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχουμε πως, χωρίς την έντονη λαϊκή απαίτηση και κινητοποίηση, η δίκη αυτή θα οδηγήσει στην καταδίκη των φασιστών δολοφόνων. Όταν μάλιστα τα αστικά δικαστήρια εξακολουθούν ν’ αποτελούν βασικό μηχανισμό της άρχουσας τάξης και οι αποφάσεις τους να υπαγορεύονται απ’ τα συμφέροντα και τις πολιτικές της επιδιώξεις. Κάτι που φάνηκε και με την ουσιαστική αθώωση του Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
Επικίνδυνη πολιτική «τροφή» για όλα τα φασιστικά κηρύγματα στο σύνολό τους αποτελεί και αυτή καθεαυτή η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για συγκυβέρνηση με το δεξιό εθνικιστικό κόμμα των ΑΝΕΛ, οι οποίοι -όπως και οι φασίστες της «Χρυσής Αυγής»- ορθώνουν τάχα το «πατριωτικό ανάστημά» τους απέναντι στη Γερμανία, ενώ υποτάσσονται στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Αλλά και ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η «Χρυσή Αυγή» από την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, και η αναγνώριση του «κοινοβουλευτικού της ρόλου» είναι επικίνδυνος.
Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, η νεολαία πρέπει να απαιτήσουν την καταδίκη των δολοφόνων νεοναζιστών αλλά και να αναπτύξουν μαζικό κίνημα υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενάντια στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία και στις κάθε είδους φασιστικές ομάδες, που αποτελούν όργανα της άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών.

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
καλεί το λαό να συμμετάσχει μαζικά στις διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις
της 20ης Απρίλη, ημέρα που ξεκινά η δίκη!
ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ!