Γρήγορη αναζήτηση

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Έφυγε απ' τη ζωή ο Αντρέας Βογιατζόγλου (ανακοίνωση της Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ)

 

ανδρεας-βογιατζογλου

Ανακοίνωση της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ

Με το σ. Αντρέα συμπορευτήκαμε για πολλά χρόνια στα πλαίσια των δύο οργανώσεών μας και της ΛΑ-ΑΑΣ στους μεγάλους αγώνες του λαού μας ενάντια στους ξένους και ντόπιους δυνάστες για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία, το Σοσιαλισμό. Στην ανειρήνευτη πάλη για τη μεγάλη υπόθεση της εργατικής τάξης και του λαού μας, για τα υψηλά ιδανικά της επανάστασης και του κομμουνισμού. Στην αδιάκοπη πάλη για την υπεράσπιση και την αναγέννηση των επαναστατικών ιδεών του κομμουνιστικού κινήματος, σε αντιπαράθεση με τον αντεπαναστατικό ρεβιζιονισμό που οδήγησε στην παλινόρθωση του καπιταλισμού στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και στον εκφυλισμό το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα.
Ο σ. Αντρέας Βογιατζόγλου σαν γραμματέας του ΚΚΕ (μ-λ) συμμετείχε πρωτοπόρα και αποφασιστικά στην πολιτική πάλη του κομμουνιστικού μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος μέχρι την τελευταία του πνοή, παρά τα μεγάλα προβλήματα υγείας που τον βασάνιζαν τα τελευταία χρόνια. Στάθηκε πηγή δύναμης και έμπνευσης για τους συντρόφους του και αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του ΚΚΕ(μ-λ) και του επαναστατικού κινήματος της χώρας μας των τελευταίων δεκαετιών. Η αγωνιστική μορφή του σ. Αντρέα «φεύγει» αλλά αφήνει πίσω της μια πλούσια επαναστατική παρακαταθήκη. Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα τον τιμούμε.
Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει, για την οδυνηρή απώλεια του σ. Αντρέα, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, στο κόμμα του, το ΚΚΕ(μ-λ), και σ’ όλους τους δικούς του.
Ο αγώνας στον οποίο ο Αντρέας αφιέρωσε τη ζωή του και οι μεγάλοι σκοποί τους οποίους υπηρέτησε ως το τέλος του με επαναστατική προσήλωση και ανιδιοτέλεια, είμαστε βέβαιοι πως θα προχωρήσουν και θα δικαιωθούν.

Αθάνατος!

19-10-2022

Η Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ