Γρήγορη αναζήτηση

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Προκλητική η δραστηριότητα του 6ου στόλου στις ελληνικές θάλασσες, από Σούδα μέχρι Αλεξανδρούπολη!

Τζωρτζ Μπους

Πολιτική κανονιοφόρου από τα αμερικάνικα αεροπλανοφόρα που καταπλέουν πότε στη Σούδα και πότε στην Αλεξανδρούπολη

Μόνο τυχαία δεν κατέπλευσε την προηγούμενη εβδομάδα στη νατοϊκή προβλήτα του λιμανιού της Σούδας το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Τζωρτζ Μπους», ένα από τα πιο σύγχρονα αεροπλανοφόρα του αμερικάνικου στόλου. Με στρατιωτικό προσωπικό 6.000 άτομα και 100 μαχητικά αεροπλάνα να απονηώνονται από το κατάστρωμά του, αποτελεί σίγουρα μια σύγχρονη φοβερή δολοφονική μηχανή έτοιμη ανά πάσα στιγμή να ασκήσει την πολεμική τρομοκρατία της και αν χρειαστεί να αναλάβει δράση… Ο κατάπλους του 6ου Αμερικανικού Στόλου και του αεροπλανοφόρου του στην περιοχή συνδέεται προφανώς με τον πόλεμο στην Ουκρανία και το πλευροκόπημα της Ρωσίας και του ναυτικού της στη Μεσόγειο.

Τα μαχητικά αεροπλάνα που απονηώνονται από το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο ελέγχουν και περιπολούν σε όλο το χώρο της ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου και των Βαλκανίων μέχρι τη Ρουμανία. Την ίδια στιγμή οι ντόπιοι ιθύνοντες καλλιεργούν την ιδέα πως η παρουσία του «Τζώρτζ Μπους» δεν έχει να κάνει μόνο με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και με την επιθετική πολιτική της Άγκυρας και το εμφανίζουν σαν προστατευτική ασπίδα απέναντι στις επιδιώξεις της Τουρκίας. Εξαρτημένοι και υποτελείς αναζητούν και εκλιπαρούν την προστασία των αφεντικών τους, προσφέροντας τα πάντα, είτε πρόκειται για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είτε γι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο που εξυπηρετεί τους αμερικάνικους επιθετικούς σχεδιασμούς από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη θάλασσα έως την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Με τη Σούδα και την Αλεξανδρούπολη να παίζουν κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο. Η παρουσία του Αμερικανικού Στόλου και στρατού και των φονικών όπλων τους στις στρατιωτικές βάσεις, στα λιμάνια και την περιοχή μας δεν έχουν να κάνουν με την «προστασία» της Ελλάδας και το «συνετισμό» της Τουρκίας, αλλά εντάσσονται και υπηρετούν τους επιθετικούς αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, όπως φάνηκε με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πέρα από την πολιτική σημασία που είχε η «επίσκεψη» του αεροπλανοφόρου και η προπαγανδιστική αξιοποίησή της από τους ντόπιους υποτελείς, δεν έλειψε ξανά η εμετική προπαγάνδα κυρίαρχων τηλεοπτικών μέσων με επιτόπια ρεπορτάζ για την «αναζωογόνηση της αγοράς των Χανίων από τους χιλιάδες αμερικανούς ναύτες» καθώς και ο αποκρουστικός εξωραϊσμός για «το ήθος και την ευγένεια» που τους χαρακτηρίζει, για το πόσο …φιλέλληνες και γαλαντόμοι είναι. Είναι η ίδια χυδαία προπαγάνδα των ίδιων κυρίαρχων προπαγανδιστικών μέσων που εξαπολύθηκε πριν λίγους μήνες για μια αντίστοιχη επίσκεψη αμερικάνικου αεροπλανοφόρου στην Αλεξανδρούπολη.

Όταν στις θάλασσές μας περιπολούν τα πιο τρομαχτικά φονικά πολεμικά εργαλεία, έτοιμα ανά πάσα στιγμή να σκορπίσουν το θάνατο στους λαούς, όπως έκαναν πριν λίγα χρόνια στα Βαλκάνια, την Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία, τη Λιβύη, το να εξωραΐζεται ο ρόλος τους, να υμνολογούνται και να εμφανίζονται τα πληρώματά τους σαν πρώτης κατηγορίας τουρίστες, αυτό συνιστά την πεμπτουσία της ιδεολογίας του λακεδισμού.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος