Γρήγορη αναζήτηση

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Οι παρεμβάσεις του Μ-Λ ΚΚΕ στο Βόλο.

 Με αφορμή τη Συνδιάσκεψη του κόμματος στο τέλος του Μάη και την Πρωτομαγιά η κ.ο. Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ προχώρησε σε διάφορες παρεμβάσεις.

 1. Συγκέντρωση εκδήλωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις στη χώρα μας.

 

 

 

 

 Η εκδήλωση έγινε στο Ε.Κ. Βόλου την Παρασκευή 29 Απρίλη. Παραβρέθηκαν αρκετοί συναγωνιστές, πολλοί απ’ τους οποίους για πρώτη φορά ήρθαν σε επαφή με το κόμμα μας. Ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση παρουσίασε αναλυτικά τις αιτίες που προκάλεσαν την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, καταλογίζοντας τις ευθύνες των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης καθώς επίσης για την ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας σε ένα κυρίαρχο κράτος όπως είναι η Ουκρανία.

Αναλύθηκαν επίσης οι πολιτικές επιλογές τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης που στην πραγματικότητα κινούνται κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, με τις οδυνηρές συνέπειες για το λαό μας. Στη συνέχεια το λόγο πήραν αρκετοί συναγωνιστές που έβαλαν τους δικούς τους προβληματισμούς και απόψεις τους. Κρίνοντας την εκδήλωση και στις συνθήκες που έγινε θεωρούμε ότι ήταν μια ικανοποιητική εκδήλωση που οφείλει όμως η κομματική οργάνωση να συνεχίσει τη δραστηριότητα της το επόμενο διάστημα.

 2. Η πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις στη πόλη του Βόλου. 

 

 

 Σε ιδιαίτερα έντονο υποτονικό κλίμα τιμήθηκε η εργατική Πρωτομαγιά στη πόλη. Με ευθύνη του Ε.Κ. Βόλου, δεν οργανώθηκε ούτε καν μια διαδήλωση στη πόλη. Οι ηγέτες του Ε.Κ. επέλεξαν να πάνε στα κρυφά ουσιαστικά με την παρουσία μερικών δεκάδων πολιτών, να καταθέσουν μερικά στεφάνια στο χώρο του Ταχυδρομείου και χωρίς καν ένα χαιρετισμό αποχώρησαν ικανοποιημένοι με τη στάση τους. Το ΠΑΜΕ αδιαφορώντας για τη κατάσταση που επικρατεί στο εργατικό κίνημα έκανε τη κλασική διασπαστική του πορεία προς τον ίδιο χώρο και αφού κατέθεσε και αυτό τα σχετικά του στεφάνια, αποχώρησε ικανοποιημένο. Τέλος σε ότι αφορά τις δυνάμεις του εξωκοινοβουλευτικού χώρου, βρέθηκαν διασπασμένες, αφού κάποιοι επέλεξαν να γίνουν ουρά του ΠΑΜΕ (ξεκίνημα) και κάποιοι καλούσαν σε συγκέντρωση στο χώρο του Ταχυδρομείου με μια ώρα διαφορά απ’ το Ε.Κ.! Οι δυνάμεις του κόμματος στις δύσκολες αυτές και διαλυτικές συνθήκες επέλεξε να παρέμβει με πανό και προκήρυξη στη συγκέντρωση του Ε.Κ. Η γενική όμως εικόνα, η περιορισμένη συμμετοχή των εργαζομένων στις εκδηλώσεις αυτές δεν αποτελούν καλο οιωνό για το εργατικό κίνημα της πόλης.