Γρήγορη αναζήτηση

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

mat-1

Καταγγελία του Γραφείου Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ: Για τις άγριες αστυνομικές επιθέσεις ενάντια στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Μυτιλήνης και της Χίου

-Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την άγρια αστυνομική βία, με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον αγώνα των κατοίκων των νησιών για να μην γίνουν στο τόπο τους οι νέες «κλειστές δομές» – φυλακές των προσφύγων – μεταναστών.
Η ωμότητα των αστυνομικών επιθέσεων στη Μυτιλήνη και τη Χίο από μετακλητές και ενισχυμένες δυνάμεις των ΜΑΤ- στην συνέχεια του μέτρου της επίταξης, μέτρου που εφαρμόζεται σε εξαιρετικά κρίσιμες περιόδους, όπως ο πόλεμος, δεν είναι μόνο ένα μέτρο γραφής μιας εξαιρετικά αυταρχικής, κατασταλτικής κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και το μέτρο της απόλυτης δουλικότητας και υποταγής στην εξυπηρέτηση της συμφωνίας Ε.Ε-Τουρκίας, που υλοποιούν οι ελληνικές κυβερνήσεις στο προσφυγικό. Συμφωνία -που προσυπόγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- και έχει σαν αποτέλεσμα τον εγκλεισμό χιλιάδων προσφύγων στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου.

-Το Μ-Λ ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των νησιωτών για να μην κατασκευαστεί καμιά νέα δομή, να κλείσουν οι υπάρχουσες, να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες, να μην μετατραπούν τα νησιά σε φυλακές ψυχών.
Οι νησιώτες, που ειδικά στον πρώτο καιρό, κατά κανόνα, συμπαραστάθηκαν και στήριξαν τους πρόσφυγες, με ηρωικές προσπάθειες διάσωσης – αλληλεγγύης- περίθαλψης και οργάνωσης συσσιτίων, κτυπημένες από την δεκαετή εφαρμογή των μνημονίων, αδυνατούν να αναλάβουν το υπέρογκο βάρος που τους επιβλήθηκε, και που έχει αντίκτυπο σ όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Κυρίως, όμως, διαισθάνονται και διαπιστώνουν με την εμπειρία τους, πως καθημερινά το πρόβλημα διογκώνεται –χωρίς προοπτική βελτίωσης του- με αποτέλεσμα να μετατρέπονται τα νησιά σε φυλακές μεταναστών.
-Η προσφυγιά και η μετανάστευση είναι το φρικτό αποτέλεσμα των πολέμων που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί αλλά και της φτωχοποίησης που προκαλούν οι νεοαποικιοκρατικές πολιτικές σε διάφορες χώρες της Ασίας και της Αφρικής.
Το Μ-Λ ΚΚΕ, καλεί τους νησιώτες να απομονώσουν τις ακροδεξιές απόψεις που βλέπουν τον ξένο σαν εχθρό και όχι την πολιτική των πολέμων, της αποικιοκρατίας και του ιμπεριαλισμού, που απελπισμένα τους έσπρωξε στην προσφυγιά.
Να απαιτήσει την κατάργηση της επαίσχυντης συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας. Να διεκδικήσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, ενάντια στην λογική του εγκλεισμού σε στρατόπεδα. Τέλος να βοηθήσει στο να δημιουργηθούν οι συνθήκες για κοινό μέτωπο αγώνα προσφύγων κατοίκων στα αιτήματα τους.
25 Φλεβάρη 2020
Το Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ