Γρήγορη αναζήτηση

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

ΕΟΙΜΑΖΕΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

apergia3_0

Καραμανλής για απεργίες: Έτοιμο το νομοσχέδιο για το προσωπικό ασφαλείας

Κι άλλο απεργοκτόνο μέσο προωθεί η κυβέρνηση.

Στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, βρίσκεται το «πρώτο σχέδιο για το θέμα του προσωπικού ασφαλείας» που ετοίμασε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Καραμανλής.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο υπουργός ανέπτυξε το σκεπτικό σημειώνοντας πως «δεν θα νομοθετήσουμε στο γόνατο» και εξηγώντας πως πρόκειται για μία διαδικασία «η οποία θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Να είμαστε συνεπείς με το Σύνταγμα. Να μην έχουμε προβλήματα αντισυνταγματικότητας. Και θέλουμε να πάρουμε πρακτικές που συμβαίνουν σε άλλες χώρες που έχουν ομοιότητες με την Ελλάδα, όπως η Ιταλία και η Γαλλία. Επομένως, όταν νομοθετήσουμε – που θα νομοθετήσουμε πολύ γρήγορα – θέλουμε ο νόμος αυτός να είναι εφαρμόσιμος και να μην έχουμε το κακό παράδειγμα να ψηφίζεται ένας νόμος που δεν εφαρμόζεται».

Ο Κ. Καραμανλής διευκρίνισε ότι «ο νόμος αυτός δεν σημαίνει ότι θα λειτουργεί για παράδειγμα το Μετρό καθόλη την διάρκεια της ημέρας, όταν θα έχουμε απεργία. Θα γίνονται σε συγκεκριμένες διαδρομές, με συγκεκριμένους συρμούς, συγκεκριμένα δρομολόγια, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί εκ νέου στους συνδικαλιστές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. «Έπρεπε να είχαν ειδοποιήσει, όπως είχαν ειδοποιήσει π.χ. οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ και στα λεωφορεία ότι θα απεργήσουν. Κι έτσι, ο κόσμος ήξερε ότι αυτά τα μέσα δεν θα λειτουργούσαν κι έκανε άλλον προγραμματισμό. Τι έγινε όμως στην περίπτωση του ΟΣΕ; Δεν ειδοποίησαν ότι θα κάνουν απεργία. Λυπάμαι που το λέω. Τα σωματεία που ξεσήκωσαν αυτή την ιστορία είναι οι κλειδούχοι και σταθμάρχες. Μια συγκεκριμένη ομάδα συνδικαλιστών, όχι όλοι οι εργαζόμενοι. Δεν αληθεύει ότι είχαν ειδοποιήσει» ανέφερε.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), Πάνος Παρασκευόπουλος, οι εργαζόμενοι καλύπτονται για τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία από τα σωματεία τους, τα οποία και συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι από την προηγούμενη Παρασκευή ο ίδιος είχε ενημερώσει τη Διεύθυνση Κυκλοφορίας του ΟΣΕ και τη Διεύθυνση Κίνησης Αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πως σωματεία εργαζομένων στον σιδηρόδρομο θα συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία της 18ης Φεβρουαρίου.