Γρήγορη αναζήτηση

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΓΕΤ.







 



    Η ΑΓΕΤ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ 

  Μετά τη σκανδαλώδη αποκάλυψη τον περασμένο χειμώνα ότι η βιομηχανία ΑΓΕΤ καίει σκουπίδια για τις ενεργειακές της ανάγκες, οι κάτοικοι της πόλης του Βόλου απάντησαν με σειρά εκδηλώσεων και διαδηλώσεων ενάντια στην καύση σκουπιδιών από τη βιομηχανία της ΑΓΕΤ. Με χιλιάδες αναρτήσεις και ανακοινώσεις, με συνοικιακές μαζώξεις για ενημέρωση, διαμαρτυρίες στον δήμαρχο, σε υπουργούς της κυβέρνησης και σε περιφερειάρχη. Όμως η βιομηχανία της ΑΓΕΤ συνεχίζει με την κάλυψη ντιρεκτίβας της ευρωπαϊκής ένωσης και την αβάντα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να καίει σκουπίδια δίνοντας στην ατμόσφαιρα της πόλης την έντονη οσμή του καμένου πλαστικού, παρά το τελευταίο συλλαλητήριο και τη μεγάλη πορεία που ακολούθησε με συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους ώστε να μην μετατραπεί η πόλη σε θάλαμο αερίων. Φαίνεται, ότι τις αντιδράσεις του κόσμου τις αγνόησαν.

        Τώρα πλέον γίνεται καθαρό ότι για τους καπιταλιστές και το πολιτικό τους σύστημα δηλαδή τη δικτατορία του κεφαλαίου και της εκμετάλλευσης που επιβάλλει ακραία φτώχια στο λαό. Δεν υπάρχει γι’ αυτούς χώρος για σεβασμό στο περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων. Η ΑΓΕΤ επιδιώκει μεγαλύτερα κέρδη, χρησιμοποιώντας  τα σκουπίδια σαν τη πιο φθηνή πηγή ενέργειας. Αδιαφορεί για την υγεία των ανθρώπων. Ρίχνει κατευθείαν στην ατμόσφαιρα της πόλης εκατοντάδες τόνους καρκινογόνων και τοξικών σωματιδίων, που όπως λένε ειδικοί επιστήμονες ευθύνονται για καρκίνους, καρδιακές παθήσεις και θανάτους.
     Φαίνεται εδώ ότι τα λεφτά είναι πολλά αφού και η δημοτική αρχή του κυρίου Μπέου μυρίστηκε χρήμα και αποφάσισε να δημιουργήσει εργοστάσιο που θα πακετάρει τα σκουπίδια για να τα πουλάει στην ΑΓΕΤ αποκομίζοντας κέρδη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέλοντας να πείσει το εκλογικό σώμα ότι είναι το μικρότερο κακό από τη μια, ενώ από την άλλη εγγυάται, ότι δεν θα διαταράξει τον πυρήνα της πολιτικής των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε. που είναι η πλήρη ασυδοσία και ελευθερία του κεφαλαίου. Δεν παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ του δίκαιου αιτήματος του λαού της πόλης του Βόλου και να απαγορεύσει την καύση των σκουπιδιών που συνεχίζεται από την ΑΓΕΤ τα τελευταία περίπου τρία χρόνια. Η ΝΔ έρχεται ανταγωνιστικά και απειλητικά ζητώντας στα διάφορα φόρουμ εντός και εκτός της χώρας από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο να την εμπιστευτούν και να την κάνουν κυβέρνηση. Δηλώνει παντού και δημόσια, ότι θα τους απαλλάξει από φόρους, θα άρει κάθε περιορισμό και θα επιτρέψει κάθε ασυδοσία του κεφαλαίου π.χ. (Σκουριές) θα καταργήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, παραπέρα περικοπή συντάξεων και μισθών, απολύσεις στο δημόσιο, κατάργηση της δημόσιας παιδείας και δημόσιας υγείας κτλ.
     Φυσικά ο λαός του Βόλου δεν μπορεί να περιμένει καμία στήριξη από τη ΝΔ και τους συμμάχους της, ΠΑΣΟΚ και λοιπούς, που συμφωνούν μαζί της. Έτσι λοιπόν η μόνη διέξοδος για να προστατευτεί η υγεία των κατοίκων της πόλης του Βόλου αλλά και να ανατραπούν οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές όποια κι αν είναι αυτή, είναι η συνέχιση του αγώνα χωρίς ταλαντεύσεις και ψευδαισθήσεις. Οι κάτοικοι του Βόλου εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές και όλος ο εργαζόμενος λαός να ξεσηκωθούμε να πείσουμε το σωματείο των εργαζομένων της ΑΓΕΤ ότι ο αγώνας για υγιεινό περιβάλλον και καλύτερη ζωή του λαού του Βόλου είναι κοινός και αναγκαίος και να αναγκάσουμε το Εργατικό Κέντρο Βόλου να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και να στηρίξει τον αγώνα των πολιτών. Αυτή είναι και η μοναδική εγγύηση για να γλιτώσουμε απ’ το καρκίνο της ΑΓΕΤ. 

                                  Κομματική Οργάνωση Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ