Γρήγορη αναζήτηση

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Με αφορμή τη κινητοποίηση στο Στεφανοβίκειο (Αποστόλης Αβτζής)


ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ

Το Σάββατο 10 Νοέμβρη έγινε μια κινητοποίηση στο Στεφανοβίκειο όπου σχεδιάζεται πιθανή εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκής βάσης. Για τη κινητοποίηση που εμφανίστηκε με πανθεσσαλικό χαρακτήρα θέλω να καταθέσω ορισμένες παρατηρήσεις και τις σχετικές μου ενστάσεις.
Πρώτον αν και εμφανίστηκε με πανθεσσαλικό χαρακτήρα, ήταν πολύ περιορισμένης συμμετοχής (μερικές δεκάδες διαδηλωτές) και έγινε σε ένα χώρο μακριά από ένα κεντρικό σημείο μιας πόλης, με αποτέλεσμα να μην δημιουργεί κανένα απολύτως γεγονός. Εκτίμηση μου είναι ότι κατά κύριο λόγο οι κινητοποιήσεις πρέπει να γίνονται εκεί όπου υπάρχουν εργαζόμενοι, έτσι ώστε να γίνονται και αντιληπτές και να δημιουργούν γεγονότα.

Δεύτερον, παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις για μαζικές κινητοποιήσεις, ορισμένες τουλάχιστον δυνάμεις το μόνο που κάνουν είναι να λένε μεγάλα λόγια και τελικά να είναι απόντες.
Τρίτο, και η παρουσία της Λ.Α.-Α.Α.Σ. ήταν αναιμική  με ελάχιστους μόνο συναγωνιστές παρόντες. Αυτό έχει αρνητικές συνέπειες για τη προσπάθεια που οφείλει να καταβάλει η Λ.Α.-Α.Α.Σ. για την ανάπτυξη ενός ορθού αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.
Τέταρτον, σε ότι αφορά το σχήμα της Λ.Α.-Α.Α.Σ. στο Βόλο. Η συμμετοχή του αποφασίστηκε χωρίς καμία συζήτηση να προηγηθεί. Συγκεκριμένα μας ανακοινώθηκε(!) ότι η Λ.Α.-Α.Α.Σ. αποφάσισε να πάρει μέρος στη κινητοποίηση μετά από προσωπικές επαφές κάποιου(;) ή κάποιων συναγωνιστών χωρίς να κάνουν το κόπο να ζητήσουν και τη δική μας γνώμη για τη κινητοποίηση.
Τέτοιες συμπεριφορές τραυματίζουν τις σχέσεις μέσα στη Λ.Α.-Α.Α.Σ. δεν έχουν μια δημοκρατική και ισότιμη στάση και δεν πρόκειται άλλη φορά να τις αποδεχτούμε. Αν κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να αποφασίζουν μόνοι τους για τα πάντα τότε ας μας το δηλώσουν. Εμείς όμως δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στην αντίληψη αυτή.

Αποστόλης  Αβτζής μέλος της Λ.Α.-Α.Α.Σ. ΒΟΛΟΥ