Γρήγορη αναζήτηση

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Ποιος βομβάρδισε τη Μαγνησία;

 

ekriksi-agxialos

Δεν ήταν πολεμική επιχείρηση! Ήταν το επιτελικό κράτος της ΝΔ που βομβάρδισε τη Μαγνησία!

Μέσα στην κόλαση της φωτιάς που κατέστρεψε δάση, καλλιέργειες, βιομηχανικές μονάδες, στάνες, ζώα και φυσικά ανθρώπινες ζωές, είχαμε και τις πρωτοφανείς εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο που παρά λίγο να τινάξει την μισή Μαγνησία στον αέρα! Η φωτιά αφού σάρωσε ό,τι βρήκε στο δρόμο της και μέχρι να φτάσει στη θάλασσα για να σβήσει, πέρασε και μέσα από στρατιωτικές μονάδες με πυρομαχικά πολύ μεγάλης ισχύος, με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκρήξεις τόσο ισχυρές που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και μεγάλη ανησυχία ακόμα και στο κέντρο της πόλης του Βόλου.

Το γεγονός αυτό που επισκίασε όλες τις άλλες συνέπειες της πυρκαγιάς, άφησε έκπληκτους όλους του πολίτες, αφού κανείς δεν πίστευε ότι σε καιρό ειρήνης θα μπορούσε να αποκαλυφθεί μια τέτοια διάλυση του κρατικού μηχανισμού, που άφησε ανοχύρωτες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και έβαλε σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες τουλάχιστον της περιοχής της Νέας Αγχιάλου. Παρά το τεράστιο αυτό φιάσκο, η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται να μην επηρεάζεται σοβαρά από τις επιπτώσεις του, αφού όλη η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση μάλλον βρίσκεται στο δικό της γαλαξία και με άλλα πράγματα ασχολείται. Αλλά τι να περιμένει κανείς από το ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα ψάχνει να βρει το διάδοχο του διάττοντα αστέρα Τσίπρα που ξεκουράζεται, από ένα ΠΑΣΟΚ που ακόμα και μετά την υποτιθέμενη εκλογική του επιτυχία, στελέχη του γίνονται γραμματείς και φαρισαίοι στο επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη και τέλος το ΚΚΕ βρίσκεται στο δικό του δρόμο του μοναδικού υποτίθεται αντιπολιτευόμενου κόμματος.

Για το λαό όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αν αυτή τη στιγμή δεν θρηνήσαμε μαζικά θύματα αυτό οφείλεται μόνο σε τυχαίους παράγοντες. Κανένα μέτρο ασφάλειας δεν φαίνεται να υπάρχει και ούτε φυσικά ενδιαφέρονται να πάρουν αυτοί που μας κυβερνούν. Η κατάσταση αυτή απέδειξε την ανάγκη να υπάρξουν συντονισμένες προσπάθειες για να αποτραπεί το έγκλημα που έρχεται! Σήμερα με την κίνηση μας αυτή προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο το λαό για τους κινδύνους που ελλοχεύουν απ’ την κατάσταση αυτή. Να τονίσουμε ότι η πόλη του Βόλου αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα της Μαγνησίας είναι κυκλωμένο με στρατιωτικές εγκαταστάσεις μέσα στον αστικό ιστό. Είναι επιτακτική λοιπόν ανάγκη να απομακρυνθούν όλες αυτές οι εγκαταστάσεις για να διασφαλιστεί ο πληθυσμός και οι περιουσίες τους.

  • Να απομακρυνθούν άμεσα όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις που έχουν πυρομαχικά μεγάλης ισχύος απ’ τις κατοικημένες περιοχές.
  • Να αποζημιωθούν όλοι οι πυρόπληκτοι άμεσα
  • Να εξασφαλιστούν τα μεροκάματα όλων των εργαζομένων που έχασαν τη δουλειά τους απ’ τις πυρκαγιές.
  • Να μην αφήσουμε τα πράγματα στα χέρια τους. Είναι επικίνδυνοι!

Κομματική οργάνωση Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ