Γρήγορη αναζήτηση

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ Λ.Α.-Α.Α.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 14/3


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ SRF!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ!


Αν συμφέρει κάποιον η καύση σκουπιδιών, αυτός είναι η ΑΓΕΤ-LAFARGE αφού θα αποκτήσει φθηνότερη ενέργεια για την παραγωγή τσιμέντου, σε βάρος της υγείας των εργαζόμενων στο εργοστάσιο αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής. Το μόνο που έχει να προσφέρει στους Βολιώτες αλλά και στους κατοίκους των γύρω περιοχών, είναι η μόλυνση του αέρα, η καταστροφή της υγείας τους και του φυσικού περιβάλλοντος. Γιατί καύση σκουπιδιών επί της ουσίας σημαίνει καρκίνος!
Η κυβέρνηση,  νομιμοποίησε την καύση σκουπιδιών προκειμένου να στηρίξει τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, σε βάρος των δικαιωμάτων και της υγείας της εργατικής τάξης και του λαού. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος, αποφάσισαν τη δημιουργία εργοστασίου μετατροπής σκουπιδιών σε μορφή SRF προκειμένου να προμηθεύει την ΑΓΕΤ. Στοιχίζονται και αυτοί, με την κυβερνητική γραμμή και προωθούν τους σχεδιασμούς που στόχο έχουν την αύξηση της κερδοφορίας της ΑΓΕΤ.

Τίποτα ουσιαστικό δεν έχουν να προσφέρουν και οι διάφορες «εναλλακτικές οικολογικές προτάσεις», που προτείνονται σαν λύση στο πρόβλημα.  Καπιταλιστικές επιχειρήσεις όπως η LAFARGE,  διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία τόσο για τη μείωση του κόστους παραγωγής όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος. Παρόλα αυτά μειώνουν μισθούς, απολύουν εργαζόμενους και επιβαρύνουν την υγεία μας, προκειμένου να μη θίξουν την κερδοφορία τους!
Τέτοιου είδους σοβαρά ζητήματα, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με «ακτιβίστικες» ενέργειες ή με μια διαδήλωση το χρόνο, διότι δε ευνοούν την οικοδόμηση όρων κινήματος. Μια διαδήλωση οφείλει να γίνεται μέσα στο λαό και μαζί με το λαό. Πόσο μάλιστα να παρακολουθούμε αμέτοχοι τις διάφορες μετρήσεις από διάφορους ειδικούς, που τις περισσότερες φορές αποκρύπτουν το πραγματικά μεγάλο μέγεθος του προβλήματος.
Μέσα στον καπιταλισμό, ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια της καύσης σκουπιδιών, είναι οι εργαζόμενοι και ο λαός. Μέσα από την πάλη τους. Η συζήτηση ενάντια στην καύση λοιπόν, οφείλει να πάει σε κάθε γειτονιά, στους χώρους δουλειάς και σπουδών. Για να κινητοποιηθεί ο λαός και η νεολαία. Να απλώσουμε παντού την αντίσταση κατά της καύσης και των σχεδίων για δημιουργία εργοστασίου SRF, τη διεκδίκηση στο δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή. Με μαζικούς όρους κινήματος, ανεξάρτητα από το κράτος και τους μηχανισμούς του. Ενάντια σε ΑΓΕΤ-LAFARGE, κυβέρνηση, ΕΕ. Για την οικοδόμηση ενός Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης κόντρα στην επίθεση κυβέρνησης-κεφαλαίου-ιμπεριαλιστών.