Γρήγορη αναζήτηση

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Ο ΒΟΛΟΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ



 ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΕΤ



Το Σάββατο 16 Μαρτίου, με μια ογκώδη πορεία – διαδήλωση διατράνωσαν οι πολίτες του Βόλου την αντίθεσή τους στη συνεχιζόμενη από την ΑΓΕΤ – LAFARGE καύση σκουπιδιών και ενάντια στο δήμο του Βόλου που θέλει να δημιουργήσει εργοστάσιο για να μετατρέπει τα σκουπίδια της πόλης σε καύσιμη ύλη, SPFRDF.
Την πορεία οργάνωσε η επιτροπή Αγώνας Πολιτών Βόλου. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ρήγα Φεραίου στο δημαρχείο του Βόλου και κατέληξε στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, το οποίο εφάπτεται σχεδόν με το πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης του Βόλου.
Στη συγκέντρωση του Σαββάτου συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου από οργανώσεις συνταξιούχων, εργατικά σωματεία, σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα.
Τα μέλη του ΜΛ – ΚΚΕ και της ΕΡΓΑΣ συμμετείχαν με το μπλοκ της ΛΑΑΑΣ. Στο κενό φαίνεται να έπεσαν οι προσπάθειες εφησυχασμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ε.Ε. – LAFARGE ότι οι μετρήσεις τις οποίες πραγματοποιεί η ίδια, για τις τοξίνες από την συγκεκριμένη δράση, δεν είναι ανησυχητικές. Το φυσικό χημείο όμως, των ανθρώπων που λέγεται οσμή και γεύση, άλλα λέει, αφού η μυρωδιά καμένου πλαστικού είναι έντονη και η πίκρα στη γεύση, επίσης. Η ραγδαία αύξηση θανάτων από καρκίνο, οι αυξήσεις αναπνευστικών προβλημάτων και καρδιακών παθήσεων  έχουν άμεση σχέση με τη μόλυνση του αέρα και το περιβάλλοντος. Τώρα φαίνεται καθαρά ότι κυβέρνηση – Ε.Ε. ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, αδιαφορούν για την μόλυνση του αέρα  και την υγεία των ανθρώπων.
Η ΑΓΕΤ από τότε που πέρασε στην ιδιοκτησία LAFARGE, ακολούθησε πολιτική εκατοντάδων απολύσεων και (οικειοθελών) αποχωρήσεων χωρίς να κάνει προσλήψεις, επιβάλλει περικοπές μισθών φορτώνοντας την κρίση στους
Η ζωή μας καθώς και των παιδιών μας είναι πάνω από τα κέρδη κάθε κεφαλαιοκράτη, γι’ αυτό ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι μαζικός, ενωτικός και διαρκείας έως τη νίκη του Bολιώτικου λαού.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ