Γρήγορη αναζήτηση

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ (ΕΡΓ.Α.Σ.)



ΕΡΓ.Α.Σ. ΒΟΛΟΥ


 33ΧΡΟΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΣ

  Άλλος ένας νεκρός για ένα μεροκάματο της πείνας, ο Γιώργος Βαμβακός, δουλεύοντας σε άσχημες καιρικές συνθήκες, με βροχή και χιόνι, χωρίς στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας, έπεσε νεκρός στην άσφαλτο. Δρόμοι άθλιοι, γεμάτοι λακκούβες που όταν βρέξει δεν φαίνονται, με άγχος να παραδώσουν γρήγορα την παραγγελία τους για να τρέξουν για την επόμενη, δουλεύοντας 8 με 10 ώρες την ημέρα για 20 με 25 ευρώ με δικά τους μέσα τις περισσότερες φορές, μισοασφαλισμένοι και υποτίθεται το κέρδος τους είναι τα φιλοδωρήματα.

   Όταν η κυβέρνηση έχει ψηφίσει νόμους με την υπόδειξη της Ε.Ε. που δίνουν το δικαίωμα στους εργοδότες να επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα, όταν η επιθεώρηση εργασίας δεν κάνει ελέγχους και όταν το Ε.Κ. Βόλου είναι απλός θεατής που αρκείται μόνο σε ανακοινώσεις, οι εργαζόμενοι το μόνο όπλο που έχουμε είναι η συσπείρωση και η στήριξη των σωματείων μας κόντρα στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, κόντρα στη διάσπαση του εργατικού συνδικάτου με σωστά ταξικά σωματεία για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Όσο δεν οργανωνόμαστε πάνω στα πραγματικά προβλήματά μας, τόσο θα παίζουν με τη ζωή μας που όπως βλέπουμε μέρα με τη μέρα γίνεται πιο δύσκολη.
   Η ανάθεση των προβλημάτων μας σε κάποιους «ειδικούς» ή στην τύχη των δικαστηρίων αποδείχθηκε αρκετά χρονοβόρα και σε βάρος μας τις περισσότερες φορές, παρά τις προεκλογικές ψεύτικες εξαγγελίες της κυβέρνησης, ότι τώρα βγήκαμε από τα μνημόνια και μπήκαμε σε τροχιά ανάπτυξης, μειώθηκε η ανεργία κ.α. Οι 700 νόμοι από τρία μνημόνια που ψηφίστηκαν και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και επιβάλλονται με την εποπτεία της Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ., άλλα λένε. Όσο για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, ας δούμε πρώτα πώς και πού θα εφαρμοστεί.        
    Πάντως το 2015 η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε ότι θα επαναφέρει τον κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ ασυζητητί και άμεσα. 
Ο τρόπος για εμάς τους εργαζόμενους  για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση,  είναι η οργάνωση στα σωματεία μας, η στήριξη των ταξικών διεκδικήσεων κόντρα σε μικροκομματικά οφέλη, η αντίσταση, η αλληλεγγύη. Κανένας εργαζόμενος μόνος του.

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους, πανελλαδικά, πάνω από τριάντα ντελιβεράδες.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ