Γρήγορη αναζήτηση

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Μ-Λ ΚΚΕ: Ασφυκτικές πιέσεις και εκβιασμοί του Νίμιτς για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών

ΝΙΜΙΤΣ


  Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Ασφυκτικές πιέσεις και εκβιασμοί του Νίμιτς για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών

Σε συνέντευξή του σήμερα, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μάθιου Νίμιτς προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ, εκφράζει την άποψη πως: «εάν η Συμφωνία των Πρεσπών δεν τεθεί σε ισχύ, οι συνέπειες της αποτυχίας, θα ήταν βαθιές και πιθανόν και οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να επανεξετάσουν πολλά στοιχεία τα οποία είχαν συμφωνηθεί. Δεν πιστεύω ότι θα ήταν πιθανή μια «ταχεία λύση» σε σχέση με αυτήν τη συμφωνία που έτυχε προσεκτικής διαπραγμάτευσης. Μπορώ να προβλέψω πολλά διαφορετικά σενάρια τα οποία θα μπορούσαν να είναι δυνατά, μερικά από αυτά αρκετά επικίνδυνα».


Πρόκειται για μια απροκάλυπτη επέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας από τον εκπρόσωπο των ιμπεριαλιστών, με την οποία κλιμακώνονται  και κορυφώνονται οι πιέσεις και οι εκβιασμοί, την ώρα που ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Οι απροκάλυπτες παρεμβάσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και οι πιέσεις τους για την υπογραφή της Συμφωνίας, οι οποίες έγιναν ασφυκτικές πριν και κατά τη διάρκεια επικύρωσής της στην ΠΓΔΜ, μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα μπροστά στην ανάλογη διαδικασία. Η επίσκεψη της Μέρκελ, οι ασύδοτες παρεμβάσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα και τώρα του Νίμιτς το επιβεβαιώνουν. Η μεγάλη όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, παγκόσμια, επιταχύνει τους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς και στα Δυτικά Βαλκάνια. Η ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και η ένταξή της στην ΕΕ επισπεύδονται. Η υπονόμευση και ο περιορισμός της επιρροής της Ρωσίας και της ραγδαία ανερχόμενης Κίνας αποτελεί κοινό στόχο των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Οι επικυρίαρχοι υπαγορεύουν και επιβάλλουν το πλαίσιο και τους όρους τους και οι κυβερνήσεις των δυο χωρών -Ελλάδας και ΠΓΔΜ- ευθυγραμμίζονται. Η πολυπόθητη πλειοψηφία των 151 βουλευτών για την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών φαίνεται εφικτή. H ισχυρή ιμπεριαλιστική παρέμβαση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και η πολιτική υποτέλειας του εγχώριου αστικού πολιτικού συστήματος, σε όλες του τις παραλλαγές, φαίνεται πως την έχουν εξασφαλίσει.
Η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνον δεν λύνει το πρόβλημα των δυο λαών και χωρών, αλλά αντίθετα βαθαίνει την εξάρτησή τους και τους κινδύνους να γίνουν υποχείρια και θύματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και μόνη λύση για το λαό μας είναι να οργανώσει ο ίδιος τον αγώνα του ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον εθνικισμό, ενάντια στην πολιτική της υποτέλειας και της υποταγής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις των χωρών τους, για να σταματήσει η αλυτρωτική προπαγάνδα, να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των χωρών, με στόχο τη διαφύλαξη της ειρήνης, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία των λαών.
23 Γενάρη 2019