Γρήγορη αναζήτηση

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ









ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠ’ ΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ
ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Σε κοινή άσκηση στον Παγασητικό με την επωνυμία ΑΙΓΙΑΛΟΣ 01/18 προχώρησαν δυνάμεις του Ελληνικού Ναυτικού και αμερικανοί πεζοναύτες που είναι πια εγκατεστημένοι στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας. Πρόκειται για τη πρώτη επίσημη άσκηση που επιβεβαιώνει τη μόνιμη παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στη περιοχή όπως είχαμε καταγγείλει πριν από αρκετό καιρό.


Στην άσκηση πήραν μέρος και 40 αμερικάνικα επιθετικά ελικόπτερα τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται απ’ τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές σε διάφορα σημεία του κόσμου, όπου δολοφονούν και λεηλατούν τα γεράκια των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση και πιο ειδικά ο υπουργός άμυνας Καμμένος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη παρουσία των Αμερικάνων πεζοναυτών, αφού θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η κυριαρχία της χώρας στο Αιγαίο! Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται σχεδόν όλες οι δυνάμεις στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, ενώ το σύνολο των ΜΜΕ εμφανίζει το γεγονός σαν ιδιαίτερης σημασίας για τη χώρα μας. 

 
 Είναι φανερό ότι η άσκηση αυτή εντάσσεται στα γενικότερα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη περιοχή, συνδέεται με τις στρατηγικές του επιδιώξεις στα Βαλκάνια και ειδικά στα πλαίσια του ανταγωνισμού του με τη Ρωσία και σε καμία βέβαια περίπτωση δεν διασφαλίζει τη χώρα μας.
Η σημερινή παρουσία των δυνάμεων στη περιοχή τίποτε καλό δεν πρόκειται να προσφέρει στον ελληνικό λαό. Το αντίθετο μάλιστα. Η παρουσία των στρατιωτικών δυνάμεων απλά επιβεβαιώνει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο τη πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας της κυβέρνησης και της ντόπιας ολιγαρχίας στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Καταγγέλλουμε τη παρουσία των πολεμικών δυνάμεων στη περιοχή.

Οι ασκήσεις με τους φονιάδες των λαών δεν εξυπηρετούν την ειρήνη αλλά τα πολεμικά τους σχέδια.

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των αμερικάνικων χερσαίων δυνάμεων  και των αμερικάνικων πλοίων απ’ τη περιοχή.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό της Μαγνησίας να καταγγείλουν τη πολιτική αυτή και να συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός ισχυρού αντιιμπεριαλιστικού – αντιπολεμικού κινήματος για να αντισταθεί στη πολιτική της υποτέλειας και της υποταγής.  

          ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΟΛΟΥ ΤΟΥ Μ-ΛΚΚΕ