Γρήγορη αναζήτηση

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΕΡΓΑΣ ΒΟΛΟΥ: ΑΘΩΑ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΡΓΑΤΗ!

Αθώος κρίθηκε από το τριμελές πλημμελιοδικείο Βόλου ο πρώην διευθυντής της Χαλυβουργίας στη Β' ΒΙΠΕ Βόλου, που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για παράβαση της Εργατικής Νομοθεσίας.
Η υπόθεση αφορούσε το εργατικό ατύχημα που έγινε στις 4 Δεκέμβρη του 2014 με θύμα τον 47χρονο χαλυβουργό, Χρήστο Ανεστιάδη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα φρεάτιο του εργοστασίου!

Ο πρώην διευθυντής κατηγορούνταν ότι δεν είχε πάρει τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας στο χώρο των φρεατίων, για φωτισμό που δεν υπήρχε καθόλου και για προστατευτικά κάγκελα γύρω απ' το φρεάτιο.
Ο ίδιος και οι δικηγόροι του επικαλέστηκαν "ευρήματα" ιατροδικαστικής έκθεσης που επεσήμαιναν ότι ο άτυχος εργάτης έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο φρεάτιο από καρδιακό επεισόδιο(!), τη στιγμή που ο άτυχος χαλυβουργός εργάζονταν μόνος του στο σημείο, επισκευάζοντας μία αντλία χωρίς επαρκή φωτισμό γιατί ήτανε βράδυ. Όμως οι "υπεύθυνοι" διαπιστώσανε ότι πρώτα έχασε τις αισθήσεις του και στη συνέχεια έπεσε στο φρεάτιο!
Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του πρώην διευθντή, λέγοντας ότι ο θάνατος δεν συνδέεται ουσιωδώς με τις παραλείψεις που αποδίδονται στο κατηγορούμενο και ότι ο θάνατος οφείλονταν στο καρδιακό επεισόδιο και όχι σε πνιγμό!
Δηλαδή το γεγονός ότι ο εργαζόμενος δούλευε μόνος σε ένα χώρο απομακρυσμένο , βράδυ χωρίς επαρκή φωτισμό και χωρίς προστατευτικά μέτρα στα φρεάτια, όλα αυτά για τον κύριο εισαγγελέα δεν ήταν ουσιώδεις παραλείψεις της επιχείρησης!
Αλήθεια πόσο φτηνή είναι η ζωή ενός "παλιοεργάτη"