Γρήγορη αναζήτηση

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΤΕΡΓΑ


  ΕΡΓ.Α.Σ. Βόλου
   ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Άλλο ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συνέβη  στο Βόλο, στην περιοχή Κάτω Λεχωνίων κάνοντας εργασίες οξυγονοκόλλησης σε παλιό εργοστάσιο στα πρώην ψυγεία Αλεξόπουλου, όπου κατά τις εργασίες έγινε έκρηξη και στη συνέχεια σημειώθηκε πυρκαγιά.
Η πυρκαγιά επεκτάθηκε από τα πολλά εύφλεκτα υλικά σε όλο το εργοστάσιο και για να σβήσει χρειάστηκαν έξι οχήματα της πυροσβεστικής με είκοσι πυροσβέστες. Κατά την πυρόσβεση βρέθηκε και το πτώμα του συναδέλφου με βαριάς μορφής εγκαύματα, ο οποίος ήταν πατέρας τριών ανήλικων παιδιών.

Γι’ αυτή τη δολοφονία – ατύχημα, δράστες είναι η κυβέρνηση και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της, η εργοδοτική αδιαφορία – ασυδοσία που σε κάθε περίπτωση μας θυμίζουν ότι μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα οι εργάτες είμαστε απλώς αναλώσιμοι. Η απεγνωσμένη ανάγκη για το μεροκάματο, η πλήρης απουσία κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, η απουσία συνδικαλιστικής ασπίδας από τα συνδικάτα για τους εργαζόμενους είναι η έννοια του όρου εργασιακή γαλέρα. Με το πρόσχημα ότι έχουμε καπιταλισμό,  θα πρέπει να ανεχόμαστε τη φτώχεια, τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τα εργατικά ατυχήματα; Αυτό όμως δεν είναι μπορεί να είναι  αποδεκτό και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Μπορούμε να ανατρέψουμε τις συνθήκες της εργασιακής γαλέρας, μπορούμε να διεκδικήσουμε ασφάλεια και υγεία στους χώρους δουλειάς, μπορούμε να απαιτήσουμε αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις.
Οι δικαιολογίες για το κρατικό χρέος και την κρίση του συστήματος, δεν αφορούν το φτωχό λαό, οι εργάτες δεν κυβέρνησαν ποτέ αυτόν τον τόπο ούτε ζήτησαν από τις κυβερνήσεις τους να πάρουν δάνεια. Το χρέος τους δεν είναι δικό μας. Η ακρίβεια, οι φόροι, η ανεργία, η καθυστέρηση ή η άρνηση πληρωμής, η ελαστική εργασία, η μόνιμη απειλή για απολύσεις, περικοπή μισθών και συντάξεων, είναι η μόνη πολιτική που εξαγγέλλουν ΕΕ, ΔΝΤ και κυβερνήσεις τωρινές και πρώην. 

Για να βάλουμε φρένο στην πολιτική του μεσαίωνα, όλοι στα σωματεία μας, να δυναμώσουμε το συνδικαλιστικό κίνημα, να ανατρέψουμε τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές, να αρνηθούμε τους διασπαστές των εργατικών αγώνων, να επιβάλλουμε την ενότητα στον αγώνα για τα εργατικά και λαϊκά δίκαια, να αποδεχτούμε αυτούς που με συνέπεια και ανιδιοτέλεια παλεύουν για τη λαϊκή και εργατική αντίσταση. Ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος και πρέπει να δοθεί μαζικά και ενωτικά για να κερδηθεί.
                                                   ΒΟΛΟΣ 28 ΜΑΡΤΗ