Γρήγορη αναζήτηση

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΜΑΖΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Εδώ και δέκα σχεδόν χρόνια, μετά το ξέσπασμα της κρίσης του ελληνικού εξαρτημένου καπιταλισμού, χιλιάδες είναι οι λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Το φόρτωμα της κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού έφερε ανεργία, απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, μεροκάματων και εισοδημάτων, μη καταβολή δεδουλευμένων για μήνες. Λουκέτο μπήκε σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η κατάσταση αυτή οδήγησε στην αδυναμία πληρωμής των δανείων για σπίτια από τμήματα του λαού, αλλά και για άλλες ανάγκες, που πάρθηκαν κάτω από συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες οι οποίες πλέον δεν υπάρχουν. Χιλιάδες είναι αυτοί που εκτός από τις «υποχρεώσεις» τους στις τράπεζες αδυνατούσαν και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα βαριά χαράτσια που επιβάλει το κράτος.
Όλη αυτή η κατάσταση που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του συστήματος, τόσο οι παλαιότερες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις εντολές των ιμπεριαλιστών της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, έχει φέρει σε αδιέξοδο όλο αυτό τον κόσμο. Η κυρίαρχη προπαγάνδα ρίχνει ευθύνες στο λαό γιατί τάχα ήθελε «μεγάλα σπίτια» και τον διακατείχε «καταναλωτική μανία», ότι «κατανάλωνε περισσότερα απ’ όσα άντεχε» καθιστώντας τον συνυπεύθυνο για τη κατάσταση της χώρας και του εαυτού του. Τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστές φοβούμενοι τις αντιδράσεις, αλλά και μη όντας έτοιμοι να προχωρήσουν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, με διάφορα τερτίπια τύπου «νόμου Κατσέλη» και αποφάσεων για το ακατάσχετο της «πρώτης κατοικίας» κέρδιζαν χρόνο. Το ίδιο και οι τράπεζες που κατέθεταν στους οφειλέτες προτάσεις πρακτικά ανεφάρμοστες. Δημιουργούσαν ψεύτικες ελπίδες μέσω της μακροχρόνιας παράτασης των «εκκρεμοτήτων» φροντίζοντας παράλληλα να μη χάνουν οι τράπεζες μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων.

Η τωρινή κυβέρνηση έσπευσε να αλλάξει τις διαδικασίες και να τις συντομεύσει. Η «πρώτη κατοικία» από 1/1/2018 δεν προστατεύεται για όσους δεν έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη (η μεγάλη πλειοψηφία) και επιπλέον κατασχέσεις και πλειστηριασμούς «πρώτης κατοικίας» θα διενεργούν και οι κρατικοί φορείς. Από τις 21/2 θα διενεργούνται αποκλειστικά ηλεκτρονικά για να αποφευχθούν ακυρώσεις από το κίνημα το οποίο ποινικοποιείται και καταστέλλεται.

Η νέα αυτή εξέλιξη ψηφίστηκε με το λεγόμενο πολυνομοσχέδιο μαζί με τις άλλες άγρια αντεργατικές και αντιλαϊκές πλευρές που έχει αυτό, όπως το χτύπημα του δικαιώματος στην ΑΠΕΡΓΙΑ, τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, τα νέα αντι-ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να «περάσει» τη λεγόμενη 3η αξιολόγηση απ΄τους ιμπεριαλιστές «δανειστές».

Ορισμένες δυνάμεις εμφανιζόμενες ως «κίνημα κατά των πλειστηριασμών» αφού αρχικά αποδέχτηκαν τη λογική της «πρώτης κατοικίας» συνέβαλαν στις αυταπάτες της λεγόμενης νομικής διεξόδου. Έπειτα και αφού η έλευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γκρέμισε τις αυταπάτες, προσανατολίστηκαν προς τη ματαίωση πλειστηριασμών και στη στοχοποίηση των συμβολαιογράφων μετατρέποντάς τους σε υπεύθυνους για την κυβερνητική πολιτική! Καθιστώντας έτσι ευάλωτο και το όποιο κίνημα υπεράσπισης της λαϊκής περιουσίας.

Η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας πρέπει να γίνει υπόθεση του ίδιου του λαού. Του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Πρώτα απ’ όλα αυτών που κινδυνεύουν να χάσουν σπίτια και περιουσίες. Είναι ανάγκη να συγκροτηθεί ένα μαζικό, πλατύ και μόνιμο κίνημα υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, κύρια στις γειτονιές αλλά και στους χώρους δουλειάς και σπουδών, με στόχο να μη χάσει κανένας εργαζόμενος και άνεργος το σπίτι του και την περιουσία του.

Κάτω τα χέρια απ΄τη λαϊκή κατοικία!

Οι μαζικοί λαϊκοί αγώνες είναι η απάντηση στην καταστολή!

Αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες ζωής, για στέγη, δουλειά και δικαιώματα!