Γρήγορη αναζήτηση

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ (προκήρυξη ΕΡΓΑΣ)


Όλοι στη γενική απεργία στις 17 Μάη

Να μην περάσει το νέο Μνημόνιο!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Με την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στις απαιτήσεις που υπαγόρευσαν οι ιμπεριαλιστές δανειστές, ολοκληρώθηκε η συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, σηματοδοτώντας μια νέα κλιμάκωση της επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.
Μια συμφωνία που αποτελεί, στην ουσία, το «συμπληρωματικό» 4ο μνημόνιο κυβέρνησης – κουαρτέτου, για το διάστημα μετά το 2018, όταν λήγει και το τρέχον 3ο μνημόνιο.
Η κυβερνητική επικοινωνιακή προπαγάνδα για το δημοσιονομικά «ουδέτερο» αποτέλεσμα της συμφωνίας, την έξοδο από την «επιτροπεία και τα μνημόνια», τα «αντίμετρα», τη «λύση» του χρέους, την «έξοδο» στις αγορές, από τη μια έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό και τον εγκλωβισμό των εργαζομένων και του λαού σε νέες αυταπάτες, την απόσπαση της ανοχής τους στην επιβολή των μνημονιακών μέτρων, το κατευνασμό των  λαϊκών αντιστάσεων και από την άλλη τη συσπείρωση των κυβερνητικών βουλευτών για τη ψήφιση του νέου μνημονίου.
Όταν οι ιμπεριαλιστές δυνάστες του λαού παραπέμπουν στις «καλένδες» τη ρύθμιση για το χρέος, τοποθετώντας την, «εάν και εφόσον απαιτηθεί», για μετά το 2018, με  προϋπόθεση «την πλήρη εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος», όταν απαιτούν δυσθεώρητα δημοσιονομικά πλεονάσματα 3,5% για τουλάχιστον μια 5ετία από τη λήξη του 3ου μνημονίου, όταν η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει έναν κατάλογο 140 προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων, μόνο κοροϊδία μπορεί να θεωρηθεί η δήλωση του πρωθυπουργού ότι «στόχος μας να βγει οριστικά η χώρα από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018».
Η κυβέρνηση Τσίπρα αναζητώντας ένα νέο «αφήγημα» παραπλάνησης και εξαπάτησης του λαού, καταφεύγει στην επαναφορά του περίφημου «success story» της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά, σηκώνει επικοινωνιακή σκόνη, με την επαναφορά πτυχών του «παράλληλου προγράμματος» και λανσάρει τα ψίχουλα των «αντίμετρων» ως φύλλο συκής για τη νέα αντιλαϊκή -αντεργατική επίθεση.
Σε πείσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας που μιλά για μέτρα από το 2019 και μετά και τα οποία θα εφαρμοστούν μόνο στην περίπτωση που υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος, στη συμφωνία υπάρχουν μέτρα για το 2018 ύψους 0,3% του ΑΕΠ (πάνω από 500 εκ. ευρώ), τα οποία αφορούν σε νέες περικοπές κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.
Η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο πετσόκομμα των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου για εισοδήματα ακόμη και κάτω από τα όρια της φτώχειας, συνολικού ύψους 2% του ΑΕΠ (4 δις ευρώ), την παγίωση και επέκταση του εργασιακού μεσαίωνα (με την αναστολή επαναφοράς των ΣΣΕ, την απελευθέρωση των απολύσεων με την κατάργηση του υπουργικού βέτο, τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης κλπ), το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης με την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και την ποινικοποίηση των απεργιών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των βασικών υποδομών, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την άρση των περιορισμών για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Το νέο μνημόνιο της κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσει.
Φραγμό στη νέα αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση μπορεί να βάλει μόνο ο δρόμος της παλλαϊκής – πανεργατικής αντίστασης και πάλης. Εμπόδια στο ξεδίπλωμα αυτού του αγώνα αποτελεί η στάση των συμβιβασμένων ηγεσιών (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ) στα σωματεία, τις ομοσπονδίες και στις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που έχει οδηγήσει σε παρατεταμένη αγωνιστική απραξία των συνδικάτων, και στην καλλιέργεια κλίματος μοιρολατρίας ανάμεσα στους εργαζόμενους.  Την κατάσταση αυτή επιτείνει η στάση του ΠΑΜΕ που διασπά τους αγώνες των εργαζομένων και περιορίζει τη δράση του σε κομματικού-παραταξιακού χαρακτήρα κινητοποιήσεις.

Στις 17 Μάη απεργούμε!

Οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κήρυξαν παύση αγώνων, διευκολύνοντας τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, προκηρύσσοντας μόνο μια 24ωρη γενική απεργία την παραμονή της ψήφισης των νέων μέτρων, υπονομεύοντας έτσι την προοπτική επιτυχίας της. Κόντρα σε αυτές τις δυνάμεις, στον συνδικαλισμό της υποταγής, της παραλυσίας των συλλογικών διαδικασιών, η απεργία αυτή πρέπει να αποτελέσει έναυσμα για την κινητοποίηση των εργαζομένων και των συνδικάτων, με τη σύγκληση συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς και στα σωματεία, για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή σε αυτή..
Η απεργία αυτή δεν πρέπει να αποτελέσει ένα μεμονωμένο ταξικό γεγονός, αλλά να γίνει βήμα για την απόκρουση των νέων μέτρων που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση και θα πρέπει να ακολουθηθεί από μια κλιμάκωση των αγώνων, για την ανατροπή των βάρβαρων μνημονιακών μέτρων που πέρασαν και τη διεκδίκηση και επανακατάκτηση των εργατολαϊκών δικαιωμάτων  που καταργήθηκαν.
Μόνο έτσι θα μπορέσουν να αποκτήσουν προοπτική οι αγώνες και να εμπνεύσουν την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού.
Στις 17 Μάη συμμετέχουμε μαζικά και μαχητικά σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις για να αποτρέψουμε το πέρασμα του νέου μνημονίου Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
ΟΧΙ στη μείωση του αφορολόγητου και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, στις απολύσεις και στην ελαστική απασχόληση, στη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στην  κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, στον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
ΚΑΤΩ τα νέα και παλιά  μνημόνια!
ΟΧΙ στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας!