Γρήγορη αναζήτηση

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Ανακοίνωση για την τελευταία δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν


Με μια γκαγκστερική πολεμική ενέργεια στο Αφγανιστάν, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός κλιμάκωσε την επιθετική του πολιτική στη γειτονική μας περιοχή, επιχειρώντας να δείξει το ποιός είναι το «αφεντικό» στο κόσμο.
Συγκεκριμένα με την εκτόξευση ενός από τα πιο εγκληματικά όπλα, της λεγόμενης «μητέρας των βομβών» χτύπησε απρόκλητα στόχο στο Αφγανιστάν και δολοφόνησε τουλάχιστον 36 άτομα στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης της τρομοκρατίας του "Ισλαμικού κράτους".

Η νέα πολεμική ενέργεια , η δεύτερη μετά το χτύπημα της Συρίας με αμερικάνικους πυραύλους,έρχεται να επιβεβαιώσει πως, κάτω απο την ηγεσία του Τράμπ, οι ΗΠΑ επιχειρούν να προωθήσουν την στρατηγική της παγκόσμιας κυριαρχίας τους αναπτύσσοντας μια ακόμα πιο επιθετική δράση.Ο Τραμπ με ιδιαίτερη αλαζονεία δήλωσε ότι θα αποφασίζει ο ίδιος κατα το δοκούν για το που, πότε και ποιον θα βομβαρδίζει, προειδοποιώντας προφανώς όλους τους ανταγωνιστές του στην ιμπεριαλιστική σκακιέρα για το κυριαρχικό ρόλο που επιδιώκει να έχει η αμερικάνικη πολιτική και για τον τρόπο με τον οποίο θα τον επιβάλει.
Είναι προφανές ότι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός έχει στα σχέδια του να συνεχίσει τα δολοφονικά του αυτά χτυπήματα και σε άλλες χώρες, όπως η Βόρεια Κορέα, το Ιράν και αλλού, με στόχο να υλοποήσει τις καταχτητικές βλέψεις του και να αναγκάσει τους ανταγωνιστές του, Ρωσία, Κίνα, Ε.Ε., σε βήματα προς τα πίσω στην επέκταση της επιρροής τους και στις ιμπεριαλιστικές τους επιδιώξεις.
Η πολιτική των ΗΠΑ αυξάνει τον κίνδυνο νέων περιφερειακών πολέμων , οξύνει ακόμα περισσότερο τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό και σκοτεινιάζει το παγκόσμιο σκηνικό. Οι λαοί και οι χώρες στις περιοχές όπου εξελίσσεται ο ανταγωνισμός αυτός βρίσκονται μπροστά σε ιδιαίτερα σοβαρά αρνητικές εξελίξεις.
Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλει τη δολοφονική φιλοπόλεμη πολιτική του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Καλεί τους κομμουνιστές, όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς ανθρώπους να αντισταθούν στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και να αναπτύξουν ένα πλατύ αντιιμπεριαλιστικό- αντιπολεμικό κίνημα το μοναδικό όπλο που μπορεί να σταματήσει τα πολεμοκάπηλα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.