Γρήγορη αναζήτηση

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Μπροστά τη δεύτερη αξιολόγηση: Οι ιμπεριαλιστικοί εκβιασμοί κλιμακώνονταιΟι δυνάστες του λαού μας  απαιτούν  ό,τι έχει απομείνει
από τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις 
Οι ιμπεριαλιστικοί εκβιασμοί κλιμακώνονται
Πλήρης συμμόρφωση και υποταγή κυβέρνησης και ΝΔ στις ιμπεριαλιστικές προσταγές

Το έδαφος προετοιμάζεται εντατικά. Οι ιμπεριαλιστικοί εκβιασμοί κλιμακώνονται. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης εξακολουθεί να είναι ομιχλώδες και να επιμηκύνεται, αποτελώντας ένα ακόμη όχημα άσκησης πιέσεων εκ μέρους των δανειστών.
Οι εντεταλμένοι προπαγανδιστές, εντός της χώρας, εκφοβίζουν και εκβιάζουν το λαό για να αποσπάσουν την ανοχή του σ' αυτά που εξυφαίνονται. Η αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει, κραυγάζουν. Η οικονομία δεν αντέχει άλλο, προειδοποιούν. Η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει όπως και να 'χει, αξιώνουν. Τα κύματα εκφοβισμού και κατα­στροφολογίας διατρέχουν τη χώρα, το Grexit επανέρχεται ως ενδεχόμενο-απειλή σε δηλώσεις, δημοσιεύματα και αναλύσεις ντόπιων και ξένων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, και η κλυδωνιζόμενη ΕΕ -αντιμέτωπη με το Brexit και ενισχυόμενες φυγόκεντρες δυνάμεις- ετοιμάζεται να θεσμοθετήσει τις "πολλές ταχύτητες" υπό την ασφυκτική γερμανική ηγεμονία.
Σε αυτές τις συνθήκες, μετά το τελευταίο άγονο Eurogroup, οι τρεις υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης, οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου και Γιώργος Χουλιαράκης, που συμμετείχαν σε αυτό, και ο Γ. Σταθάκης που έσπευσε την επομένη, παραμένουν στις Βρυξέλλες, "όμηροι", μέχρι την πλήρη συμμόρφωσή τους και την τελική υποταγή τους στο σύνολο των σκληρών απαιτήσεων των δανειστών. Οι δυνάστες του λαού μας απαιτούν γη και ύδωρ, ό,τι έχει απομείνει από τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, ό,τι εξακολουθεί να ανήκει σε αυτή την πολύπαθη χώρα.
Και η κυβέρνηση Α. Τσίπρα συναινεί στη νέα φορολογική αφαίμαξη των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στην εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνταξιούχων, στην κατάργηση των τελευταίων συνδικαλιστικών κατακτήσεων, στο ολικό ξεπούλημα της δημόσιου πλούτου, περιουσίας και υποδομών. Η δε θλιβερή ΑΥΓΗ, απηχώντας την προδιαγραφόμενη άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης, σε όλα τα μέτωπα, διαβεβαιώνει -ξεχνώντας τις καταγγελίες της για το ΔΝΤ και διαγράφοντας τις "προσδοκίες" της περί εξόδου του από το πρόγραμμα- πως "ειδικά το ΔΝΤ έδειξε ότι θέλει να διαπραγματευτεί με καλή πίστη"!! 

Και η κυβέρνηση Α. Τσίπρα συναινεί στη νέα φορολογική αφαίμαξη των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στην εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνταξιούχων, στην κατάργηση των τελευταίων συνδικαλιστικών κατακτήσεων, στο ολικό ξεπούλημα της δημόσιου πλούτου, περιουσίας και υποδομών. Η δε θλιβερή ΑΥΓΗ, απηχώντας την προδιαγραφόμενη άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης, σε όλα τα μέτωπα, διαβεβαιώνει -ξεχνώντας τις καταγγελίες της για το ΔΝΤ και διαγράφοντας τις "προσδοκίες" της περί εξόδου του από το πρόγραμμα- πως "ειδικά το ΔΝΤ έδειξε ότι θέλει να διαπραγματευτεί με καλή πίστη"!! 
Ο νέος "έντιμος συμβιβασμός"
Όλα προϊδεάζουν πως ο νέος "έντιμος συμβιβασμός", μετά από τις συνήθεις κυβερνητικές παλινωδίες και τακτικισμούς, πλησιάζει. Η πολύμηνη δήθεν διαπραγμάτευση αποτελεί στην πραγματικότητα, κυρίως, μια μεθόδευση βαθμιαίας "ωρίμανσης" της κοινωνίας, του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για μια, κατά το δυνατόν, ήπια αποδοχή των κυοφορούμενων σκληρότατων αντιλαϊκών μέτρων.
Τα κυβερνητικά μυθεύματα πως το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης δεν θα επιφέρει "ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα" και πως "το αποτέλεσμα για τους πολίτες θα είναι μηδενικό" αποσύρονται. Η εξωφρενική κυβερνητική προπαγάνδα για το "τέλος της λιτότητας" καταρρέει κάτω από το βάρος της λαϊκής οργής. Το αναπτυξιακό αφήγημα κουρελιάζεται από την πραγματικότητα μιας καπιταλιστικής οικονομίας που παραδέρνει σε βαθιά κρίση, μετά από επτά χρόνια αλλεπάλληλων προγραμμάτων "διάσωσής" της. Η πρωτοφανής -για τα μεταπολεμικά δεδομένα του "ανεπτυγμένου δυτικού κόσμου"- λεηλασία της χώρας και του λαού μας συνεχίζεται και εντείνεται.
Η κυβέρνηση της "μεγάλης ανατροπής", ενώ δημιουργεί νέες στρατιές ανέργων, φτωχών και εξαθλιωμένων, παρουσιάζει -με θράσος- τα ισχνά, περιορισμένης εμβέλειας, επιδόματα "ανακούφισης" της α­κραίας φτώχειας που η ίδια -με την αντιλαϊκή πολιτική της- δημιουργεί, και τα συσσίτια που ετοιμάζεται να δώσει στα πεινασμένα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, σαν "ευαίσθητη κοινωνική πολιτική"!
Τη διαρκή ευθυγράμμισή της με τους ανελέητους όρους των δανειστών και τις απαιτήσεις της ελληνικής ολιγαρχίας πασχίζει να την εξωραΐσει εκλιπαρώντας για κάποια "αντίμετρα", οτιδήποτε θα τη βοηθήσει να κατασκευάσει ένα νέο αφήγημα λαϊκής παραπλάνησης, για να μετριάσει, κάπως, τη λαϊκή αγανάκτηση και να περιορίσει, κατά το δυνατόν, αμφισβητήσεις και απώ­λειες στις γραμμές της. Οι φλυαρίες περί προσωρινών και αναγκαίων συμβιβασμών και οπισθοχωρήσεων αποτελούν φύλλο συκής και μόνο.
Και ενώ η αποστροφή και η οργή του λαού μεγαλώνει, οι επιδοκιμασίες των ισχυρών επαναδιατυπώνονται, κατά καιρούς, από εκπροσώπους και εκφραστές των κρατούντων. Για άλλη μια φορά, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, μέσω του διευθυντή της, απευθύνει "ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ" που "γκρέμισε ταμπού και κλισέ δεκαετιών" για τις Ένοπλες Δυνάμεις, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τις επενδύσεις, για το συνδικαλισμό, για τον αντιαμερικανισμό!
Ό,τι δεν τόλμησε καμιά κυβέρνηση, στα μεταπολιτευτικά χρονικά αυτής της χώρας, το έπραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έδωσε, στην κυριολεξία, γη και ύδωρ στους δυνάστες του λαού και της χώρας. Επιπλέον, δημιούργησε συνθήκες για την κατασυκοφάντηση της Αριστεράς, της ιδεολογίας της, της ιστορίας και του οράματός της. Γι αυτό θριαμβολογούν οι κονδυλοφόροι της αντίδρασης. Αυτή είναι η " κυβέρνηση της πρώτη φορά Αριστεράς", όπως συχνά κομπάζει ο Α. Τσίπρας, συνεχίζοντας να παριστάνει τον αριστερό. Η πολιτική δύναμη που παγιώνει και βαθαίνει τη νεοαποικιακή υποδούλωση της χώρας και σφιχταγκαλιάζεται με τα αφεντικά της, εντός και εκτός της χώρας, προκειμένου να παρατείνει την παραμονή της στην κυβερνητική εξουσία και να δημιουργήσει όρους για τη σταθεροποίησή της στον πολιτικό χάρτη της χώρας σαν βασικός πυλώνας κυβερνητικής διαχείρισης.
Δήλωση υπακοής
Οι δανειστές δεν αρκούνται στην ολική συμμόρφωση της παρούσας κυβέρνησης. Αξιώνουν δεσμεύσεις για απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των μέτρων που θα ψηφιστούν από την παρούσα Βουλή και τα οποία επεκτείνονται στο μετά το 2019 χρονικό διάστημα από τη ΝΔ που, κατά τα φαινόμενα, θα είναι η διάδοχη κυβέρνηση.
Μετά τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Σαπέν πως το ΔΝΤ απαιτεί τη δέσμευση της ΝΔ και τη μη πειστική διάψευση εκπροσώπου του ΔΝΤ, ακολούθησε η κατηγορηματική δήλωση του Σόιμπλε. "Σε όλες τις περιπτώσεις προγραμμάτων βοήθειας προς κράτη, οι θεσμοί πάντα διαμηνύουν ότι αποφάσεις για μέτρα που αφορούν το μέλλον θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και από την αντιπολίτευση, εφόσον υπάρχουν εκλογές στο άμεσο μέλλον. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο. Θα πρέπει οι αποφάσεις να διατυπωθούν νομοθετικά με τέτοιο τρόπο ώστε να παραμένουν ανεξάρτητες από τα εκλογικά αποτελέσματα»!!
Οι επικυρίαρχοι θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους τη συντεταγμένη ενότητα του εγχώριου αστικού πολιτικού συστήματος στη στήριξη και υλοποίηση των αντιλαϊκών ανατροπών.
Γι αυτό και η αξίωσή τους για εξευτελιστική δήλωση υπακοής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν τους αρκεί που η ΝΔ έχει, ήδη, φροντίσει να δώσει όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για να πάρει το χρίσμα από τους ισχυρούς.
 Θέλουν να δημιουργήσουν ασφυκτικές συνθήκες πλήρους συμμόρφωσης στις εντολές τους και επιθετικής συμπαράταξης των δυο βασικών πυλώνων του αστικού πολιτικού συστήματος, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Και να στείλουν το τρομοκρατικό τους μήνυμα στο λαό μας και σε όλους τους λαούς.
Ο ενιαίος εργατολαϊκός αγώνας για να αποκρουστούν και ανατραπούν οι αντιλαϊκές αποφάσεις και σχεδιασμοί, για να μπει φραγμός στις χειρότερες μέρες που έρχονται, προβάλλει επιτακτικά αναγκαίος.