Γρήγορη αναζήτηση

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μ-Λ ΚΚΕ.Μπροστά στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου.



Ψευτοαριστερή διακυβέρνηση υπηρέτης  του ιμπεριαλισμού
και της ντόπιας ολιγαρχίας
   Η ταπεινωτική συνθηκολόγηση και υποταγή της κυβέρνησης Τσίπρα στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών και η επιβολή  του νέου αντιλαϊκού μνημονίου με την κατεπείγουσα ψήφιση στη Βουλή των προαπαιτούμενων και των εφαρμοστικών νόμων, από κοινού με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ήταν μια αναπόφευκτη, αναμενόμενη και προδιαγεγραμμένη πορεία, που επισφράγισε το θλιβερό κατάντημα της "κυβερνώσας αριστεράς", έξι μήνες μετά την εκλογή της. Και όσοι μέσα ή γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται τάχα έκπληκτοι από μια τέτοια αντιδραστική εξέλιξη, προσπαθώντας να αποσείσουν τις ευθύνες τους, αυτοί δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά να εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να σκορπούν τις ίδιες αυταπάτες για τον πραγματικό ρόλο και το χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ  και το ταξικό περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής του.

     Η σταθερή προσήλωση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στη στρατηγική της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης για πρόσδεση και παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ, την Ευρωζώνη και το ευρώ και στο γενικότερο αμερικανονατοϊκό πλαίσιο εξάρτησης με το περίφημο δόγμα "ανήκομεν εις την Δύσιν", είναι η βάση που όποιος στηρίζεται σ' αυτήν, οδηγείται αναπόφευκτα στην υποχώρηση, τη συνθηκολόγηση και την υποταγή στις ορέξεις των ιμπεριαλιστών. Είναι μονόδρομος  για όποιον ορκίζεται  πίστη και προσήλωση  στην ΕΕ, την Ευρωζώνη και το ευρώ  να γίνεται τελικά υπηρέτης των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας  πλουτοκρατικής  ολιγαρχίας.
     Και αυτή η σταθερή προσήλωση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε μια τέτοια στρατηγική  κατεύθυνση δεν προέκυψε τον τελευταίο μήνα  ή το τελευταίο εξάμηνο, αλλά αποτέλεσε θεμελιακό, αναντικατάστατο και "αδιαπραγμάτευτο"  στοιχείο του χαρακτήρα και της φυσιογνωμίας του από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του το 2004, και πολύ πιο πριν αντίστοιχα του ΣΥΝ, που αποτέλεσε την κυρίαρχη δύναμη στα πλαίσιά του.
    Η υπογραφή της συμφωνίας όπως ήταν φυσικό δημιούργησε κρίση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Η λεγόμενη αριστερή πλατφόρμα εκφράζει ανοιχτά την αντίθεση της στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Η αντίθεση όμως αυτή είναι στη πραγματικότητα τεχνητή, αφού η βάση της πολιτικής της ομάδας Λαφαζάνη είναι στη πραγματικότητα ίδια με τον Τσίπρα. Η φιλοευρωπαϊκή πολιτική, η απόκρυψη του ιμπεριαλιστικού χαρακτήρα της Ε.Ε. ήταν και είναι βασική πολιτική επιλογή των δυνάμεων αυτών. Η διαφωνία τους βρίσκεται στο περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης και όχι η ψυχή του προβλήματος που είναι η εξάρτηση και η υποτέλεια της άρχουσας τάξης απέναντι στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και Ε.Ε. Άλλωστε και το πρόγραμμα τους που στηρίζεται στις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ πριν απ’ τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και στο προεκλογικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για το πραγματικό ρόλο της αριστερής πλατφόρμας αλλά και των συνοδοιπόρων της.
Η πραγματικότητα είναι ότι η διαφοροποίηση αυτή θα αποτελέσει ένα ακόμα αριστερό ανάχωμα απέναντι σε όλους εκείνους τους αγωνιστές που αφού είδαν τις ελπίδες τους να διαψεύδονται μέσα απ’ το ΣΥΡΙΖΑ, ψάχνουν μια ουσιαστική διέξοδο σε μια γνήσια αντιιμπεριαλιστική πολιτική. Για το λόγο αυτό όσοι σήμερα τρέχουν να συνταχθούν με τους δήθεν αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα το χρέος, τη δραχμή και τα λεγόμενα μεταβατικά προγράμματα, συνεχίζουν και σήμερα να υπονομεύουν τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού μας και συντάσσονται με τις δυνάμεις της υποτέλειας και του ραγιαδισμού. Η μοναδική διέξοδος σαν απάντηση στο πρωτοφανή επίθεση που σήμερα δέχεται ο λαός μας είναι ο μαζικός ενιαίος παρατεταμένος αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων, τη πολιτική της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της υποταγής.