Γρήγορη αναζήτηση

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

ΑΠ' ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ- ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Παρεμβάσεις στις γειτονιές ενάντια στα νέα μνημόνια

Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία ξεκίνησε μία σημαντική πρωτοβουλία στις γειτονιές του Βόλου και της Νέας Ιωνίας με οργανωμένες παρεμβάσεις καταγγελίας του νέου μνημονίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά την συμφωνία με τους ιμπεριαλιστές των ΕΕ-ΔΝΤ-ΗΠΑ.
Με ανακοινώσεις από την ντουντούκα, πανό, μοίρασμα της προκήρυξης και συζητήσεις με τον κόσμο, παρά τις δυσκολίες της ζέστης, περπατώντας στις εργατικές γειτονιές Τσιγάντε και ΜΕΤΚΑ της Νέας Ιωνίας, Χρυσοχοΐδη και Αγ.Παρασκευής του Βόλου, η παρέμβαση της ΛΑ-ΑΑΣ ήταν ένα κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα ενάντια στα παλιά και νέα μνημόνια και τους ιμπεριαλιστές-δυνάστες.
Η ανταπόκριση του κόσμου στην παρέμβαση ήταν θετική αλλά και μεγάλος ο προβληματισμός του για το μέγεθος της επίθεσης και μάλιστα από μία "αριστερή" κυβέρνηση.
Το ερώτημα τι μπορούμε να κάνουμε, σαν λαός, απέναντι σε όλα αυτά ήταν το κύριο θέμα όλων των συζητήσεων, δείγμα ότι οι διεργασίες στον κόσμο δεν έχουν σταματήσει αλλά μπορούν να ενισχυθούν και να πάρουν αγωνιστικό χαρακτήρα και διέξοδο.
Για την ΛΑ-ΑΑΣ η παρέμβαση αυτή αποτέλεσε, σε δύσκολες συνθήκες και με υποκειμενικές αδυναμίες, μία σημαντική εμπειρία σύνδεσής της με τον εργατολαϊκό κόσμο που θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη μαχητικότητα.