Γρήγορη αναζήτηση

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Μ-Λ ΚΚΕ
Μαρξιστικό Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Αθήνα: Αριστοτέλους και Αβέρωφ 23, τηλ. 210 8227992
Θεσσαλονίκη: Εγνατίας 53 Β, ΤΗΛ 2310 234156



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Μ-Λ ΚΚΕ: Mνημόνια και καταστολή πάνε μαζί


Όχι στο νέο βάρβαρο μνημόνιο
Όχι στην αστυνομική βία και καταστολή

1. Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τη βάρβαρη αστυνομική επίθεση και καταστολή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την Τετάρτη 15 Ιούλη, απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους που διαδήλωναν ενάντια στο νέο αντιλαϊκό μνημόνιο εξαθλίωσης και υποτέλειας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μόλις πέντε μήνες μετά την εκλογή της, αφήνει πίσω της τον «αέρα δημοκρατίας» για να ανοίξει ένα νέο κύκλο αστυνομικής βίας και καταστολής ως αναγκαία προϋπόθεση για την εφαρμογή της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας με τους ιμπεριαλιστές δυνάστες. Η κυβέρνηση, πατώντας στα χνάρια των προηγούμενων μνημονιακών συγκυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για να επιβάλει τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, είναι έτοιμη να εξαπολύσει αστυνομική βία και τρομοκρατία προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του αγωνιζόμενου λαού.

2. Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους ΑΝΕΛ, τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του, πέρασε από το «καταργούμε τα μνημόνια με ένα νόμο» στην ψήφιση του τρίτου κατά σειρά μνημονίου σε ένα άρθρο! Οι κυβερνητικές δημαγωγίες περί «εκβιασμών» και «πραξικοπημάτων» που επιβάλλουν οι «εταίροι» στη χώρα, αξιοποιήθηκαν μόνο και μόνο για να συγκαλύψουν την πολιτική της ταπεινωτικής συνθηκολόγησης, της παράδοσης και υποταγής στους δανειστές ιμπεριαλιστές. Τώρα, η κυβέρνηση, μέσα σε κλίμα «εθνικής συναίνεσης και ομοψυχίας», συναντιέται ανοιχτά και συγκροτεί ένα αντιλαϊκό μέτωπο «εθνικής ενότητας» με όλο το αντιδραστικό μνημονιακό μπλοκ των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι. Από κοινού, χαλκεύουν για το λαό και τον τόπο νέα πολύχρονα δεσμά εξάρτησης και υποτέλειας στους ιμπεριαλιστές. Το νέο βάρβαρο μνημόνιο που υπερψηφίστηκε απ’ όλους αυτούς στη Βουλή, φέρνει ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, με την ραγδαία αύξηση του φοροληστρικού ΦΠΑ, τη μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ, την αύξηση των εισφορών των εργαζομένων και συνταξιούχων, το πετσόκομμα των κύριων και επικουρικών συντάξεων. Ανάμεσα στους ταπεινωτικούς όρους, που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές δανειστές, είναι η υποθήκευση όλης της δημόσιας περιουσίας για να δεσμεύουν και να υφαρπάζουν τα ποσά από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στο όνομα της αποπληρωμής του χρέους.,
3. Η ψήφιση του νέου μνημονίου δεν πέρασε χωρίς τριγμούς μέσα στο κυβερνητικό σχήμα. Οι 38 «αντάρτες» από την αποκαλούμενη «αριστερή πλατφόρμα» που είτε καταψήφισαν τη συμφωνία είτε δήλωσαν «παρών», καθώς και η μια απουσία, δημιουργούν ρωγμή μέσα στο κυβερνητικό μπλοκ. Ρίχνοντας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το νέο βάρβαρο μνημόνιο, όλα τα βάρη πάνω στο λαό και χαλκεύοντας νέα πολύχρονα δεσμά εξάρτησης και καταλήστευσης της χώρας, αναπαράγει και οξύνει όλες τις εσωτερικές αντιθέσεις. Διαπιστώνεται, για άλλη μια φορά, πώς καμιά πολιτική «τάξη και σταθερότητα» δεν μπορεί να στηριχθεί πάνω στην πείνα, την εξαθλίωση και τη δυστυχία του λαού. Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις του εκπροσώπου της «αριστερής πλατφόρμας», Π. Λαφαζάνη, ότι «καταψηφίζει τα μνημονιακά μέτρα αλλά στηρίζει την κυβέρνηση» είναι ενδεικτικά της δημαγωγικής πολυγλωσσίας του ΣΥΡΙΖΑ και του πολιτικού καιροσκοπισμού όλων αυτών που, αν και υπηρέτησαν και υπηρετούν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, εμφανίζονται έκπληκτοι μπροστά στην «κατοχύρωση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας» από την κυβέρνηση, δηλαδή τη διασφάλιση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας ολιγαρχίας μέσα από την υπογραφή ενός δρακόντειου μνημονίου.
4. Μπροστά στο νέο σφοδρό κύμα αντιλαϊκής επίθεσης, η εργατική τάξη και τα πλατιά λαϊκά στρώματα δεν έχουν άλλο δρόμο να επιλέξουν για την υπεράσπιση της επιβίωσής τους και την ανατροπή όλων των αντεργατικών μέτρων, παρά μόνο το μαζικό και ανυποχώρητο εξωκοινοβουλευτικό αγώνα, αποκρούοντας τα τελεσίγραφα των ιμπεριαλιστών και τους εκβιασμούς του νέου αντιλαϊκού μετώπου που συγκροτείται στη γραμμή της «εθνικής ομοψυχίας και ενότητας». Κανένας πολιτικός εκβιασμός από τους ιμπεριαλιστές δυνάστες και τους ντόπιους λακέδες τους και καμιά κάλπικη ή πραγματική απειλή περί Grexit δεν πρέπει να υποστείλει τον ασίγαστο αγώνα του λαού μας για την ανατροπή των βάρβαρων μνημονίων. Παράλληλα, η ευρύτερη λαϊκή πάλη πρέπει να συνδεθεί με τα γενικότερα αιτήματα για έξοδο από ΕΕ – ΔΝΤ – ΝΑΤΟ και το γκρέμισμα του καθεστώτος της ντόπιας ολιγαρχίας. Το Μ-Λ ΚΚΕ, πάνω στη βάση αυτών των κατευθύνσεων  που έχει χαράξει, θα συνεχίσει επίμονα και σταθερά να αναπτύσσει τη δράση του μέσα στο μαζικό, εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα.

Μ-Λ ΚΚΕ
Γραφείο Τύπου
16/7/2015