Γρήγορη αναζήτηση

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση ΕΡΓΑΣ ΒΟΛΟΥ



ΕΡΓ.Α.Σ ΒΟΛΟΥ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ



Εργάτες, εργαζόμενοι
Η εργατική τάξη του Βόλου θρηνεί την απώλεια ενός ακόμα μέλους της του Χρήστου Ανεστιάδη. Ο συνάδελφός μας έχασε τη ζωή του κάτω απ’ τις γνωστές συνθήκες που εργάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των εργατών, συνθήκες που δεν λογαριάζουν καθόλου τη ζωή των. Ο Χρήστος Ανεστιάδης είναι ένα ακόμα απ’ τα δεκάδες θύματα που κάθε χρόνο δίνει η εργατική τάξη για να αυξήσει το κεφάλαιο τα κέρδη του, αδιαφορώντας για το ανθρώπινο δυναμικό. Και φέτος δεκάδες εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στα γιαπιά, στα εργοτάξια της ΔΕΗ, στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και σε άλλα κάτεργα του άπληστου κεφαλαίου που για να αυξήσει το κέρδος του, δεν διστάζει καθόλου να καταργήσει κάθε μέτρο προστασίας, να εντατικοποιήσει τους ρυθμούς εργασίας, εξοντώνοντας στη κυριολεξία τους εργαζόμενους

Συνάδελφοι,
Ο Χρήστος Ανεστιάδης δεν έχασε έτσι απλά τη ζωή του. Ο Χρήστος στην πραγματικότητα δολοφονήθηκε απ’ την εγκληματική αδιαφορία της εργοδοσίας της Χαλυβουργίας, του πασίγνωστου Μάνεση, που είχε καταργήσει κάθε μέτρο προστασίας των εργαζομένων. Ο χαμός του συναδέλφου μας δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Ήταν ένα στημένο έγκλημα εξαιτίας της προκλητικής αδιαφορίας της εργοδοσίας. Και η τρανή απόδειξη αυτής της αλήθειας είναι η προσπάθεια της να κουκουλώσει το έγκλημα υποσχόμενη ότι ΤΩΡΑ δέχεται τις προτάσεις του σωματείου για τη λήψη μέτρων προστασίας. Αυτή είναι μία τρανταχτή απόδειξη ότι οι εργάτες δούλευαν απόλυτα εκτεθειμένοι στους κινδύνους και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του συναδέλφου μας.
Οι εργαζόμενοι στο ίδιο εργοστάσιο με τον αδικοχαμένο Χρήστο αντέδρασαν άμεσα και έντονα στο έγκλημα αυτό. Με μαζική γενική συνέλευση αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία μέχρι την Τρίτη, μέρα της κηδείας του συναδέλφου τους. Απέρριψαν την απαράδεκτη πρόταση της διοίκησης του σωματείου τους να προχωρήσει σε συμβιβασμό με τον Μάνεση μετά την διαβεβαίωση του ότι θα εφαρμόσει μέτρα προστασίας στο χώρο δουλειάς και αποφάσισαν με μαζικότητα να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους για να υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή. Να καταγγείλουμε επίσης την προκλητική στάση της εργοδοσίας που δεν επέτρεψε την είσοδο στο πρόεδρο του σωματείου μετάλλου ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ και του μέλους της διοίκησης και της ΕΡΓΑΣ, σ. Μαργαρίτη.
Εργάτες, εργαζόμενοι.
Ας είναι η απώλεια του συναδέλφου μας το τελευταίο θύμα στο βωμό του κέρδους και της εγκληματικής αδιαφορίας της μεγαλοεργοδοσίας. Εκφράζοντας τη θλίψη μας για τον άδικο αυτόν χαμό ας πάρουμε στα χέρια μας τον αγώνα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στη δουλειά και τη ζωή!