Γρήγορη αναζήτηση

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Σημαντική θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους στον ΙΜΑΣ- ΣΥΡΜΑ στο Βόλο



Από τις αρχές του Σεπτέμβρη στα παραπάνω εργοστάσια η εργοδοσία με πρόσχημα την μείωση των παραγγελιών, κάλεσε τους εργαζόμενους σε εκ’ περιτροπής εργασία και σημαντική μείωση των αποδοχών τους. Η απόφαση αυτή της εργοδοσίας προκάλεσε έντονη αγανάκτηση στους εργαζόμενους οι οποίοι αρνήθηκαν να υποταχθούν στους εργοδοτικούς εκβιασμούς. Με απόφαση του σωματείου έγινε γενική συνέλευση για να καθορίσουν οι εργαζόμενοι την αντίδραση τους απέναντι στις προκλητικές αποφάσεις της εργοδοσίας.
Στην γενική συνέλευση που ήταν ιδιαίτερα μαζική, επικράτησε αγωνιστικό κλίμα και αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε απεργιακές κινητοποιήσεις απαιτώντας να αποσύρει η εργοδοσία τις αποφάσεις της.
Η διοίκηση του ΙΜΑΣ προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με διάφορους τρόπους. Επειδή όμως οι διάφοροι εκβιασμοί δεν φόβισαν τους εργαζόμενους που μαζικά προχωρούσαν στις κινητοποιήσεις με την συμπαράσταση και άλλων συνδικαλιστικών δυνάμεων και εργαζομένων, έκανε προσφυγή στο δικαστήρια, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη, ενώ ταυτόχρονα έκανε και προσφυγή για διαφυγόντα κέρδη σε βάρος των εργατών!
Η εκδίκαση της υπόθεσης επεφύλαξε μια οδυνηρή έκπληξη για την εργοδοσία. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η απεργία είναι νόμιμη και ταυτόχρονα διέταξε να ανακαλέσει τις αποφάσεις της η διοίκηση. Μετά απ’ την εξέλιξη αυτή η διεύθυνση του εργοστασίου κάλεσε το σωματείο σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κρίσης.
Η εξέλιξη αυτή αναμφισβήτητα αποτέλεσε μία θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους, γιατί απέδειξε ότι όταν οι εργάτες αγωνίζονται με αποφασιστικότητα μπορούν να πετύχουν σημαντικά αποτελέσματα. Προφανώς η ιστορία δεν έχει κλείσει. Είναι βέβαιο ότι η εργοδοσία θα επιδιώξει με διάφορους τρόπους να πετύχει τους στόχους της. Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή για να αποκρούσουν τα όποια σχέδια της εργοδοσίας.