Γρήγορη αναζήτηση

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Για να μην ξεχνάμε: 24 Μάρτη 1999 αρχίζει το δολοφονικό έγκλημα του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία.

1134913883514ed218a500c624554074_v4big

24 Μάρτη 1999 αρχίζουν οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί της Γιουγκοσλαβίας

Την αποφράδα ημέρα της 24ης του Μάρτη, τα γεράκια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, μαζί με τις Ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εξαπολύουν για 78 ολόκληρες μέρες, μέχρι τις 10 Ιούνη, ένα τεράστιο κύμα ανελέητων βομβαρδισμών, καταστρέφοντας πόλεις διαλύοντας σχολεία, γέφυρες νοσοκομεία και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Πάνω από ενάμισι εκατομμύριο βόμβες, απ’ τις οποίες οι πεντακόσιες χιλιάδες περιείχαν απεμπλουτισμένο ουράνιο έριξαν το δολοφονικά αεροπλάνα του δυτικού ιμπεριαλιστικού συνασπισμού.

Οι αμερικάνοι ανακοίνωσαν ότι πάνω από πέντε χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών έχασαν τη ζωή τους απ’ τους βομβαρδισμούς, ενώ οι διεθνείς οργανισμοί υγείας υπολογίζουν ότι τουλάχιστον δέκα χιλιάδες θάνατοι τα επόμενα χρόνια από καρκίνο οφείλονται στις βόμβες ουρανίου!

Δικαιολογία των φονιάδων ιμπεριαλιστών για τους τρομερούς βομβαρδισμούς ήταν -υποτίθεται- η προστασία των διαφόρων εθνοτήτων στη Γιουγκοσλάβικη Ομοσπονδία. Όμως οι πιο πολλές βόμβες έπεσαν στην Πρίστινα του Κοσσόβου, που θα προστάτευαν οι δολοφόνοι ιμπεριαλιστές. Για να δικαιολογήσουν τους βομβαρδισμούς οι ιμπεριαλιστές απαίτησαν απ’ την ηγεσία του Βελιγραδίου να επιτρέψει στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα να περάσουν μέσα απ’ τη χώρα, να έχουν το δικαίωμα να στρατοπεδεύουν όπου θέλουν και να χρησιμοποιούν όπως θέλουν και τα λιμάνια της χώρας!

Για τα εγκλήματα αυτά πολέμου οι κυρίαρχοι του παιγνιδιού και πρώτα απ’ όλα οι αμερικάνοι φονιάδες, ποτέ δεν πλήρωσε κανείς. Αντίθετα αυτοί που πλήρωσαν ήταν οι ηττημένοι που είδαν τον ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας, Μιλόσεβιτς, να σέρνεται στα στημένα διεθνή δικαστήρια ως υπεύθυνος της υποτιθέμενης εθνοκάθαρσης των εθνοτήτων της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και τελικά να χάνει τη ζωή στις φυλακές τους. Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι και αυτό το δικαστήριο της Χάγης τελικά δεν τόλμησε να τον καταδικάσει, αφού το 2016, δέκα χρόνια μετά το θάνατο του, με την απόφασή του ουσιαστικά τον αθώωσε!

24 χρόνια μετά απ’ το φοβερό αυτό ιμπεριαλιστικό έγκλημα, οι ιμπεριαλιστές, οι απολογητές και τα παπαγαλάκια των ιμπεριαλιστών κάνουν ότι δεν θυμούνται τίποτε. Ταυτόχρονα ανακαλύπτουν νέους δράκους στον πλανήτη, στήνουν και πάλι δικαστήρια για εγκληματίες πολέμου, ποιοι; Αυτοί που έχουν μετατρέψει σε επάγγελμα και στόχο της ζωής τους τη δολοφονία των λαών!

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, που είναι το πιο σύγχρονο έγκλημα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ανατολής και Δύσης, μπορεί να μην έχει νικητή. Σίγουρα όμως θα έχει νικημένους και δολοφονημένους. Είναι πρώτα απ’ όλα ο λαός της Ουκρανίας που δολοφονείται απ’ τις ρώσικες δυνάμεις εισβολής, στο όνομα της σωτηρίας των μειονοτήτων στην Ανατολή, και απ’ τις δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που με κάθε μέσο πιέζουν για τη συνέχιση και διεύρυνση του πολέμου και με πυρηνικά όπλα με φοβερές συνέπειες τόσο για τον Ουκρανικό λαό, αλλά και για όλους τους λαούς του πλανήτη!