Γρήγορη αναζήτηση

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Όλοι στην απεργία και συγκέντρωση Πέμπτη 16/3 πλατεία Ελευθερίας 10.30 το πρωί.

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓ.Α.Σ. και  του Μ-Λ ΚΚΕ

 ΕΡΓΑΣ-ΒΟΛΟΣ-6

 Όλοι αύριο Πέμπτη 16/3 στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Να καταγγείλουμε την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου.

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά

Να απαιτήσουμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις ΤΩΡΑ!

Να καταγγείλουμε τους πραγματικούς ενόχους του εγκλήματος των Τεμπών.  

Δημοσιεύουμε την προκήρυξη της ΕΡΓ.Α.Σ. Βόλου.

 


 

Απεργούμε, διαδηλώνουμε ενάντια στη πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας της ανεργίας, των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων .

 

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Είμαστε και πάλι σήμερα στους δρόμους όλης της χώρας για να απαντήσουμε με το δικό μας τρόπο για το έγκλημα που ζήσαμε την 1η του Μάρτη στα Τέμπη. Είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε τους πραγματικούς ενόχους αυτής της τραγωδίας που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η πολιτική της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που τόσο πιστά υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις, ειδικά τα σκληρά χρόνια των μνημονίων.

Οι σημερινοί υπεύθυνοι του εγκλήματος προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες στους προηγούμενους και αυτοί με τη σειρά τους στους πιο προηγούμενους και πάει έτσι το δικό τους παραμύθι, μέχρι να καταφέρουν να καταλαγιάσουν το θυμό του κόσμου που θρηνεί τα παιδιά του. Δεν φταίωμόνο εγώ λέει ο Μητσοτάκης, φταίνε και οι προηγούμενοι! Δεν φταίμε εμείς λέει ο Τσίπρας και ο Ανδρουλάκης. Τελικά ποιος φταίει; Μήπως φταίει η μοίρα μας και το κακό μας ριζικό; Όχι και πάλι όχι. Φταίνε όλοι αυτοί που κυβερνάνε αυτό τον τόπο, που πίνουν το αίμα του λαού για χάρη των ξένων και ντόπιων αφεντικών τους

Φίλε εργαζόμενε και συ άνεργε.

Μας έταξαν τον ουρανό και τα’ άστρα και μας έφεραν τον όλεθρο! Μας είπαν ότι θα ιδιωτικοποιήσουν το κράτος και θα ζούμε σαν βασιλιάδες. Και ξεπούλησαν τη ΔΕΗ και οι λογαριασμοί έφτασαν στα ουράνια. Ξεπούλησαν τον ΟΣΕ και τον μετέτρεψαν σε κινητό φέρετρο. Ξεπούλησαν τον ΟΤΕ και τηλέφωνα στοιχίζουν πανάκριβα. Ξεπούλησαν τα λιμάνια τα αεροδρόμια και όμως χρωστάμε περισσότερα από πρώτα, αν και μας υποσχέθηκαν ότι θα απαλλαγούμε απ’ τα χρέη.

Μιλάνε δήθεν για δημοκρατία και την ίδια ώρα σκάνε τα σκάνδαλα των παρακολουθήσεων σαν μανιτάρια. Η αστυνομική βία, το χτύπημα των διαδηλώσεων είναι καθημερινό φαινόμενο.

Οι τιμές των αγαθών καθημερινά ανεβαίνουν. Τα τρόφιμα, τα καύσιμα το ρεύμα όλα έχουν εκτοξευτεί και συνεχίζουν καθημερινά να εκτοξεύονται στα ουράνια. Βέβαια έχουν στο στόμα τους αυτοί που κυβερνάνε εύκολες αλλά φτηνές δικαιολογίες. Για τα καύσιμα φταίει ο πόλεμος και ο Πούτιν, για την ακρίβεια φταίει ο εισαγόμενος πληθωρισμός και πάει λέγοντας. Αυτοί τελικά γιατί υπάρχουν; Γιατί μας κλέβουν καθημερινά τη ζωή μας αφού για τίποτε δεν είναι ικανοί;

Εργαζόμενε, συνταξιούχε.

Δεν ανεβαίνουν όμως όλα. Δεν ανεβαίνουν οι μισθοί, δεν ανεβαίνουν οι συντάξεις. Μετά από σχεδόν 15 χρόνια καθήλωσης των μισθών έρχεται η κυβέρνηση να δώσει αυξήσεις ψίχουλα που δεν καλύπτουν ούτε καν το φετινό πληθωρισμό! Μοιράζουν κουπόνια για τα σουπερμάρκετ και άλλα ψευτοεπιδόματα μέχρι να συνηθίσουμε με την ακρίβεια και να μας κλείσουν το στόμα.

Όμως σήμερα, τη περασμένη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι, ο λαός όλος είδε τα πράγματα αλλιώς και αποφάσισε να πάρει τις ευθύνες στα χέρια του. Οι μαζικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων 10 χρόνων έδειξαν ότι είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Έδειξαν ότι δεν έχουμε σκοπό να ανεχτούμε άλλο τέτοια βαρβαρότητα. Τα πρώτα βήματα έγιναν! Ας πιστέψουμε στη δύναμη μας και με τον παρατεταμένο αγώνα μας μπορούμε να βγούμε νικητές!                

                                                                                                         ΒΟΛΟΣ 15/3