Γρήγορη αναζήτηση

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Με αφορμή την αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στο Βόλο.

Βόλος

Η συγκέντρωση στο Βόλο ενάντια στην επίσκεψη Μπλίνκεν

Βόλος, ανταπόκριση

Σε μια ιδιαίτερα υποτονική συγκέντρωση εξελίχθηκε η κινητοποίηση ενάντια στην επίσκεψη Μπλίνκεν και τη συμπλήρωση ενός χρόνου απ’ την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Ελάχιστοι ήταν οι συγκεντρωμένοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του λεγόμενου «συντονισμού των αριστερών συλλογικοτήτων», σκορπίζοντας την απογοήτευση και στους ελάχιστους παρευρισκόμενους.

Οι σύντροφοι της κομματικής οργάνωσης Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ πήραν μέρος στη συγκέντρωση με το δικό τους πανό και με προκήρυξη, καταγγέλλοντας τις ωμές παρεμβάσεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη χώρα μας, καταγγέλλοντας επίσης την παρουσία του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ και τα επικίνδυνα σχέδια που ετοιμάζει. Επίσης κατάγγειλε την εισβολή του Ρώσικου ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου απ’ την έναρξη του πολέμου και τους κινδύνους που εγκυμονεί η συνέχιση του πολέμου για τους λαούς της περιοχής και την παγκόσμια ειρήνη.

Το γενικό όμως συμπέρασμα απ’ τη κινητοποίηση αυτή ήταν αρνητικό και είναι μια απάντηση σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι με ένα κάλεσμα και μακριά απ’ το μαζικό κίνημα με ευκαιριακά κάθε φορά σχήματα και συγκολλήσεις πιστεύουν ότι μπορούν να απαντήσουν στις ανάγκες του κινήματος.